Η ντροπή του Σφαιρόπουλου φαίνεται και στο στοίχημα

Υποτιμητικές για τον Ολυμπιακό οι τιμές που ορίζουν τις πιθανότητές του να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ταμείο πήγαμε τα ξημερώματα με τετράδα στο Κόπα Λιμπερταδόρες!

Η ντροπή του Σφαιρόπουλου φαίνεται και στο στοίχημα

«Για την εικόνα μετά το 15’ πραγματικά ντρέπομαι που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας, για τον τρόπο που έπαιξε». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με την Κύμη.

Περί ντροπής ο λόγος λοιπόν. Σκληρή λέξη και η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας δεν τη ξεστομίζει κάποιος εύκολα. Γιατί συνήθως αυτοί που ντρέπονται πραγματικά για κάτι ή δεν βγαίνουν να το πουν ή είναι κατά πολύ λιγότεροι από όσους δεν ντρέπονται ποτέ.

Σκεπτόμενοι την ψυχολογία των αγνών και συγχρόνως υπερήφανων φίλων του Ολυμπιακού, δεν είναι λίγοι αυτοί που στεναχωριούνται για το ότι η αγαπημένη τους ομάδα δεν συμμετέχει στο φάιναλ φορ που ξεκινά απόψε. Μάλιστα κάποιοι ντρέπονται για τον αποκλεισμό από τη Ζαλγκίρις. Και περιμένουν μια επιτυχία για να ανορθωθεί το ηθικό τους και να τονωθεί ο εγωισμός τους. Αυτό δεν θα γίνει με την επιβολή της ανωτερότητας στην υποδεέστερη Κύμη, αλλά μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και τα μηνύματα ως προς αυτό δεν είναι και τα πιο ενθαρρυντικά. Από πού τα λαμβάνουμε; Και από το στοίχημα. Οι εταιρείες που παρέχουν αθλητικά γεγονότα για ποντάρισμα, βασίζονται φυσικά στα ευρώ. Κανείς δεν χαρίζει χρήματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τζόγο. Και επειδή δεν μοιράζουν λεφτά οι στοιχηματικές εταιρείες, ζυγίζουν καλύτερα από τον καθένα τα δεδομένα του κάθε αγώνα ή της κάθε διοργάνωσης. Για να μη μετρήσουν απώλειες.

Η γνώμη τους λοιπόν σε οποιοδήποτε παιχνίδι οποιουδήποτε αθλήματος απλά μετράει πολύ, είτε επιβεβαιώνεται είτε διαψεύδεται εκ του αποτελέσματος. Δεν σχετίζεται πάντα με το κεφάλαιο που δέχεται. Πρώτα τίθεται το στοίχημα και μετά αρχίζουν τα πονταρίσματα. Και αυτή η γνώμη μεταφράζεται σε αριθμούς.

Οι αριθμοί που υπολογίζουν τις πιθανότητες για την κατάκτηση του μπασκετικού πρωταθλήματος χρίζουν τον Παναθηναϊκό μεγάλο φαβορί. Γύρω από το 1,30 περιστρέφονται οι αποδόσεις που προβλέπουν πρωταθλητές τους «πράσινους». Και το εύρος των «ερυθρόλευκων» πιθανοτήτων ξεκινά από το 3,10 και φτάνει έως το 3,40.

Στο 1,30 προσφέρεται σήμερα στο ποδοσφαιρικό στοίχημα και η Μπρόντμπι που πάει για πρωτάθλημα στη Δανία και αντιμετωπίζει την αδιάφορη, αδύναμη και υποδεέστερη Χόρσενς… (δώστε προσοχή σε αυτό το ματς γιατί ίσως αποδειχθεί το Νο1 σημείο της ημέρας).

Είναι πραγματικά τόσο μεγάλο φαβορί ο Παναθηναϊκός ή τόσο μεγάλο αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός; Ή το πλεονέκτημα έδρας είναι από μόνο του αρκετό για να δημιουργήσει χαώδη διαφορά ανάμεσα στον …άσο και το …διπλό;

Μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να αλλάξουν τα δεδομένα και να οδηγήσουν τις αποδόσεις σε άλλα επίπεδα; Γιατί αν βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου το 1,30 θα ψηλώσει και το 3,40 θα κοντύνει.

Αυτά θα φανούν στο μέλλον. Για την ώρα η διαφορά στις αποδόσεις είναι υποτιμητική για τον Ολυμπιακό. Όπως υποτιμητική για τον ίδιο του τον εαυτό ήταν η απόδοσή του στο ματς με την Κύμη.

Όπως ήταν υποτιμητικό στο ποδόσφαιρο να παίζει ο Παναθηναϊκός π.χ. με τον Ατρόμητο ή τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και ο άσος να υπολογίζεται ως μεγάλο αουτσάιντερ… Η διαφορά της μίας κατάστασης από την άλλη είναι ότι η ομάδα του Πειραιά μας έχει συνηθίσει στο να αναποδογυρίζει τα δεδομένα και να τα φέρνει υπέρ της στο σημείο που δεν γίνεται να αλλάξουν ξανά. Ίδωμεν.

Πέρασαν όλα!

Το σημερινό μας πρωινό ήταν τέλειο, καθώς όλα τα μεταμεσονύκτια παιχνίδια είχαν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πέρασε και ο άσος της Πενιαρόλ και το διπλό της Κορίνθιανς. Τριάρια μας έδωσε η Ιντεπεντιέντε με το Χ που απέσπασε στην Κολομβία από τη Μιγιονάριος, ισόπαλο έληξε και το ματς της Λιμπερτάδ με την Ατλέτικο Τουκουμάν.

Για σήμερα ήδη κάναμε μια αναφορά παραπάνω με τη Μπρόντμπι, προσθέτουμε και τον άσο της Άσκολι απέναντι στη Μπρέσια στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Ιταλίας. Και δεν υπάρχει λόγος να ανοιχτούμε περισσότερο. Ακολουθεί Σάββατο…