Μαρσέιγ και Ατλέτικο για την πρώτη ευρωπαϊκή Κούπα

Οι σκέψεις μας πάνω στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Μαρσέιγ και Ατλέτικο για την πρώτη ευρωπαϊκή Κούπα

Ύστερα από δύο μέρες αγωνιστικής και συνάμα στοιχηματικής… ξηρασίας, το βράδυ μας αποκτά ενδιαφέρον. Όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται στη Λιόν της Γαλλίας, όπου διεξάγεται ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ.

Μαρσέιγ από τη μία πλευρά, Ατλέτικο Μαδρίτης από την άλλη.
Ας δούμε και τις πιθανές 11άδες:

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ανγκουισά, Σανσόν, Θοβέν, Παγέ, Οκάμπος, Ζερμέν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντες, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ, Γκάμπι, Κορέα, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.

Από το σύλλογο της Μασσαλίας λογίζεται ως αμφίβολη η συμμετοχή του βασικού στόπερ Ρολάντο, του μπακ, Σαρ, του Κώστα Μήτρογλου και του Παγέ. Οι δύο πρώτοι αντιμετώπισαν σοβαρότερα προβλήματα. Ο Παγέ έχει τις πιθανότητες με το μέρος του και ο πρώην φορ του Ολυμπιακού μετέχει της αποστολής και όταν χρειαστεί, θα βοηθήσει και αυτός.

Οι Γάλλοι αγωνίζονται ουσιαστικά εντός συνόρων, αλλά ειδικά για τη Μαρσέιγ το περιβάλλον της Λιόν ποτέ δεν ήταν φιλικό πόσο μάλλον τώρα που οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για μια θέση στην πρώτη τριάδα της κατάταξης του εγχώριου πρωταθλήματος.

Οι περισσότεροι παίκτες του Σιμεόνε, ο οποίος βλέπει άδειο από ονόματα το απουσιολόγιο, ετοιμάζονται για τον τέταρτο μεγάλο τελικό μέσα στην εξαετία και για τον πέμπτο από το 2010 και μετά. Τη χρονιά αυτή κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ όπως και το 2012. Το 2014 και το 2016 ήταν φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ρούντι Γκαρσιά έχει δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα με μεγάλες επιθετικές αρετές. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 12 Απριλίου μέχρι τώρα έχει σημειώσει 22 γκολ. Μάλιστα βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα από πολλούς παίκτες. Τον Θοβέν, τον Οκάμπος, τον Σανσόν, τον Παγέ και βέβαια από τον Μήτρογλου όσο είναι έτοιμος. Ο Ζερμέν παραμένει πάντα έμπειρος και αξιόπιστος φορ. Ανασταλτικά όμως, υπάρχει πρόβλημα, καθώς κάθε αντίπαλός της δημιουργεί αρκετές φάσεις στα καρέ της.

Οι «κολτσονέρος» δύσκολα πιέζονται και έχουν συνηθίσει να παρουσιάσουν στοιχεία δυναμισμού, ομοιογένειας και ξεχωριστής κυνικότητας. Η πολύπειρη άμυνά τους έχει αντιμετωπίσει τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Και ο Γκριεζμάν έχει διακριθεί ακόμα και απέναντι στους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν κλπ). Πλέον, δίπλα του έχει και συμπαραστάτη, τον Ντιέγκο Κόστα.

Οι δύο τελευταίες παράγραφοι οδηγούν και τη λογική μας. Από τη στιγμή που η επιθετική γραμμή αμφότερων τα καταφέρνει μια χαρά, δεν θεωρούμε απίθανο να δούμε και τους δύο αντιπάλους να σκοράρουν. Goal λοιπόν η επιλογή μας που πληρώνει και πάρα πολύ καλά (1,92).

Από εκεί και πέρα, ο ταχύτατος Γκριεζμάν ενδεχομένως να πανηγυρίσει ξανά. Είναι ο Νο1 φορ της Ατλέτικο και θα τον αναζητήσουν επανειλημμένως οι συμπαίκτες του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης GOAL
Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης: Anytime σκόρερ ο Γκριεζμάν.