Από τη Λες Ερμπιέ στη… Φουρέιρα

Δεδομένα και προτάσεις στο φινάλε των γαλλικών πρωταθλημάτων και στοιχηματική Eurovision

Από τη Λες Ερμπιέ στη… Φουρέιρα

Η Μπριζ αντέδρασε όπως περιμέναμε και το μετ’ ανατροπής διπλό της απέναντι στη Σαρλερουά πλήρωσε ικανοποιητικότατα. Αντίθετα η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να χάσει το Κύπελλο Τουρκίας από ομάδα σαφέστατα υποδεέστερη πλην περισσότερο παθιασμένη, όπως αποδείχθηκε, την Ακίσασπορ.

Η αναμέτρηση της Ρίβερ Πλέιτ με την Εστουδιάντες ξεκίνησε μια χαρά, αλλά διεκόπη ύστερα από λίγα λεπτά, λόγω καταρρακτώδους βροχής. Συνεχίζεται απόψε και η θέση μας δεν αλλάζει. Άσος ή under 2,5.

Αγωνία στη Γαλλία

Ξεκινά η 37η και προτελευταία αγωνιστική στην Α’ Γαλλίας. Πολλοί εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να φτάσει στη νίκη η Μαρσέιγ στο Ρουντουρού απέναντι στη Γκινγκάμπ. Ο λόγος έγκειται στο ότι η Ολιμπίκ θα λάβει μέρος στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ την Τετάρτη. Κόντρα στην Ατλέτικο. Όμως, επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για προτελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά είναι τέταρτη στην κατάταξη με 74 βαθμούς. Έναν λιγότερο από την τρίτη Μονακό και δύο από τη δεύτερη Λιόν. Μονεγάσκοι και «λιονέ» κρατούν μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς, αν η Μαρσέιγ δεν κερδίσει απόψε, το «σεντόνι» ενδέχεται να μην κουνηθεί του χρόνου στο Βελοντρόμ. Η Γκινγκάμπ μετά την άδοξη ήττα από τη Ντιζόν, έχασε τις ελπίδες της για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Συνεχίζουμε με την τελευταία αγωνιστική της Β’ Γαλλίας. Η Ρεμς και η Νιμ έχουν εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο. Η πρώτη έχει στεφθεί προ πολλού και πρωταθλήτρια. Στις ξένες στοιχηματικές εταιρείες παρατηρείται έντονη τάση για κόντρα των γηπεδούχων και το αναφέρουμε ενημερωτικά.

Άλλες τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν προβιβασμό μέσω μπαράζ. Σίγουρη συμμετοχή έχει εξασφαλίσει η Αζαξιό. Η Μπρεστ χρειάζεται νίκη επί της εκτός στόχων Σατορού για να οριστικοποιήσει την είσοδό της στους σχετικούς αγώνες διαβάθμισης. Η Χάβρη το ίδιο, αρκεί να κερδίσει την υποβιβασμένη Τουρ. Από εκεί και πέρα, απώλειες των δύο προαναφερθεισών και νίκες δικές τους χρειάζονται η Λοριάν και η Κλερμόν.

Στην… ουρά πέραν της 20ής Τουρ που υποβιβάστηκε, η 19η Κεβιλί δίνει τον νυν υπέρ πάντων στην ομάδα της αγώνα με τη Λοριάν. Έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς. Γλιτώνει τον απευθείας υποβιβασμό μόνο αν νικήσει τη διεκδικήτρια της ανόδου Λοριάν και συγχρόνως η 18η Μπουργκ (33 β.) ηττηθεί από την εκτός στόχων Σοσό. Η 18η θέση σημαίνει μπαράζ παραμονής. Η 17η Νανσί αρκείται σε μια ισοπαλία με τη βαθμολογικά αδιάφορη Ορλεάν, ώστε να εξασφαλίσει 100% την παραμονή της.

Από τα παραπάνω ενδιαφερόμαστε για τις πιθανότητες να νικήσει η φορμαρισμένη Μπρεστ (5 νίκες στα 6 τελευταία) την απογοητευμένη (από την απώλεια της ανόδου) Σατορού.

Να δούμε και κάτι από την τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελευταία αγωνιστική του. Ανοιχτά όλα τα μέτωπα. Παρατηρούμε τη μάχη της Γκρενόμπλ (δεύτερη με 51 β.) και της Μπεζιέ (49 β.) για την απευθείας άνοδο που χαρίζει η δεύτερη θέση.

Η Γκρενόμπλ προέρχεται από δύο νίκες και κινείται δυναμικά στην τελική ευθεία της σεζόν. Υποδέχεται τη Σανό Σεν Γκρατιέν, η οποία κινδυνεύει με υποβιβασμό και μακριά από την έδρα της δυσκολεύεται αφόρητα. Από τις 8 Δεκεμβρίου έχει να πανηγυρίσει έξω από τη βάση της. Αν δεν τα καταφέρει ούτε σήμερα, θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Από την άλλη, αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι, του χρόνου θα αγωνίζονται στη Β’ Γαλλίας.


Η Μπεζιέ είναι εντυπωσιακά φορμαρισμένη. Εδώ και 14 αγωνιστικές έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Αναμετράται με τη Λες Ερμπιέ. Μιλήσαμε αρκετά για αυτή στο προηγούμενο διάστημα. Επειδή έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και λύγισε τιμητικά μπροστά στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο άθλος της προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση, ωστόσο στην πραγματικότητα της Γ’ Γαλλίας κανείς δεν θα της απονείμει σεβασμό στον αγωνιστικό χώρο. Η συμπαθής αυτή φιναλίστ με το μικρό ρόστερ καλείται να δώσει τρίτο κρίσιμο αγώνα μέσα σε μια εβδομάδα. Την προηγούμενη Παρασκευή νίκησε 3-2 με ανατροπή τη Λαβάλ και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Την περασμένη Τρίτη συμμετείχε στον τελικό του Παρισίου και απόψε δίνει νέο κρίσιμο παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν θα αντέξει κι άλλο. Απέχει δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και η μοναδική ομάδα που αγωνιά και μπορεί μαθηματικά να την ξεπεράσει, είναι η Σανό Σεν Γκρατιέν για την οποία μιλήσαμε στην παραπάνω παράγραφο. Η Λες Ερμπιέρ μπορεί να μείνει στην κατηγορία ακόμα και με ήττα. Οπότε θα ακολουθήσουμε την πιο συγκεντρωμένη, πιο ξεκούραστη και πιο ποιοτική Μπεζιέ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ 2 (1,65)
Σατορού – Μπρεστ 2 (1,65)
Γκρενόμπλ – Σανό Σεν Γκρατιέν 1 (1,48)
Μπεζιέ – Λες Ερμπιέ 1 (1,95)

Η Κύπρος φαβορί στη Λισσαβώνα

Αρκετός κόσμος ασχολείται με τη Eurovision. Ο υπογράφων δεν είναι και ο μεγαλύτερος λάτρης αυτής της διοργάνωσης, όμως όταν ακούει για μουσικό στοίχημα ακόμα και σε εκπομπές που δεν έχουν αναφερθεί ποτέ σε αυτή τη λέξη, καλείται να ασχοληθεί.

Ας παρατηρήσουμε λοιπόν τις αποδόσεις που κυκλοφορούν, σημειώνοντας ότι οι εκάστοτε πάροχοι στοιχήματος είναι πάντα καλύτερα πληροφορημένοι ακόμα και από τους πρωταγωνιστές ενός αγώνα ή ενός θεσμού. Άρα οι υπολογισμοί τους που φαίνονται βάσει του ορισμού των τιμών έχει σημασία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις επιταγές των «μπουκ», η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα είναι το Νο1 φαβορί για να κερδίσει τη φετινή Eurovision.

Το ενδεχόμενο της πρωτιάς της προσφέρεται σε αποδόσεις γύρω από το 2,00, την ώρα που η επόμενη διεκδικήτρια της νίκης χώρας ξεπερνά το 4,20. Το τραγούδι του Ισραήλ ακολουθεί δεύτερο και τρίτο της Λιθουανίας με τιμές από 12,00 και πάνω.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες λοιπόν, προβλέπεται γειτονική μονομαχία ανάμεσα στη μεγαλόνησο και τη Νέτα Μπαρζιλάι, με την Ελένη Φουρέιρα να προηγείται ήδη με μεγάλη διαφορά. Ίδωμεν…