Ώρα αποδείξεων

Οι ευρωπαϊκές επιδιώξεις κάποιων ομάδων γίνονται και δικές μας

Ώρα αποδείξεων

Αν σχολιάζαμε τα χθεσινά (5/5) αποτελέσματα, δεν θα υπήρχε τέλος. Υπήρχαν ομάδες με σοβαρό κίνητρο που αποδείχθηκαν ικανές να αντέξουν στην πίεση της αναγκαιότητας και άλλες που απογοήτευσαν οικτρά. Αυτές της δεύτερης κατηγορίας τελικά ήταν περισσότερες και το στοίχημα επηρεάστηκε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα οι επιτυχίες να είναι λιγότερες.

Ξημερώνει νέα μέρα φυσικά και οφείλουμε να ανασυγκροτηθούμε και να μελετήσουμε. Το κάναμε και βλέπουμε το νέο κουπόνι με αισιοδοξία. Η βάση της σκέψης μας δεν γίνεται να αλλάξει τέτοιες μέρες. Οι προσπάθειες αυτών που διεκδικούν μεγάλους στόχους αποτελούν και δικές μας επιδιώξεις.

Μακριά από βαθμολογικά αδιάφορους λοιπόν και όσοι καταφέρουν να πετύχουν θα προσφέρουν χαμόγελα και κέρδη στην συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος παγκοσμίως.

Η Ιταλία των προκλήσεων

Η Ίντερ έχει βασίσει μια σεζόν ολόκληρη στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που Λάτσιο και Ρόμα στέκονται στις θέσεις που ορέγεται εκείνη, οι «νερατζούρι» δεν γίνεται να μείνουν άπραγοι. Καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ που τους επέφερε η Γιουβέντους και να ανακάμψουν. Η Ουντινέζε προέρχεται από μια ισοπαλία και 11 ήττες. Επιπλέον, μέσα στο Ούντινε ο σύλλογος του Μιλάνου αναδεικνύεται νικητές και στις τέσσερις πρόσφατες σεζόν.

Η Φιορεντίνα εξέπληξε την προηγούμενη εβδομάδα, συντρίβοντας και βγάζοντας εκτός διεκδίκησης τίτλου τη Νάπολι. Πλέον έχει βάλει πλώρη για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος (Μίλαν, Αταλάντα, Σαμπντόρια). Μονόδρομος η νίκη στη Γένοβα επί της βαθμολογικά αδιάφορης Τζένοα.

Στην αναμέτρηση της Βερόνας έχουν κίνητρο και οι δύο ομάδες. Η Κιέβο περιέπεσε στην επικίνδυνη ζώνη, γιατί εδώ και 16 αγωνιστικές έχει πανηγυρίσει μόνο δύο φορές. Η εστία της παραβιάζεται σχεδόν κατά κανόνα και η επίθεσή της πυροβολεί χωρίς σφαίρες. Αντίπαλός της η Κροτόνε. Από απλά μαχητική, έγινε και αποτελεσματική. Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη χάρη στην ισοπαλία με τη Γιουβέντους και τις μεγάλες νίκες επί της Ουντινέζε και της Σασουόλο. Αν δεν χάσει από την Κιέβο, ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της. Δεν περιμένουμε να γκρεμίσει όσα έχτισε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ουντινέζε – Ίντερ 2 (1,50)

Τζένοα – Φιορεντίνα 2 (1,90)

Κιέβο – Κροτόνε Χ2 (3,20/2,85)

Μπορεί η Χετάφε;

Τα κατάφερε μια χαρά για 35 αγωνιστικές. Με νίκη επί της υποβιβασμένης Λας Πάλμας θα κρατά στα χέρια της θέση ευρωπαϊκής εξόδου. Ο λόγος για τη Χετάφε. Κερδίζει και συνεχίζει την προσπάθεια με αισιοδοξία ή χάνει και οι ελπίδες της εξασθενούν. Τόσο απλά…

ΠΡΟΤΑΣΗ

Κάρντιφ – Ρέντινγκ 1 (1,30)

Εντυπωσιάζει

Στη Γαλλία η Γκινγκάμπ αντεπιτίθεται από το πουθενά και πλέον έχει σαφείς επιδιώξεις για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν ξεχνάμε την εμφάνιση που παραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρκ Ντε Πρενς. Έγινε η πρώτη ομάδα που έφυγε αλώβητη από αυτό το γήπεδο. Προηγήθηκε 2-0 της Παρί, η οποία την ισοφάρισε στο φινάλε σε 2-2 (το ένα γκολ από πέναλτι με παράβαση εκτός περιοχής). Η Ντιζόν έμεινε εκτός στόχων.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ντιζόν – Γκινγκάμπ Χ2 (3,20/2,85)

Το «χρυσό παπούτσι»

Η «μητέρα» των μαχών» στην Ισπανία διεξάγεται χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το θέμα είναι ποιος θα έχει την ψυχολογία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της; Μπορεί η Μπαρτσελόνα που ακόμα κινείται σε ρυθμούς φιέστας και κάποιοι άλλοι σε ρυθμό διακοπών ή Μουντιάλ; Μπορεί μήπως η Ρεάλ που είδε κι έπαθε να αποκλείσει τη Μπάγερν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγξ; Θα φανεί στο γήπεδο.

Είμαστε σίγουροι μόνο για το ότι ο Μέσι θα θέλει να σκοράρει, γιατί θέλει να προσθέσει στη συλλογή του και το «χρυσό παπούτσι», το ο οποίο …ορέγεται και ο Σαλάχ.

Αν η Ίντερ βρει χώρους στο Ούντινε, η μεγαλύτερη ελπίδα της για να τους αξιοποιήσει ακούει στο όνομα Ικάρντι. Ο αρχισκόρερ των «νερατζούρι» συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρει δίχτυα σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του αγώνα.

Το ίδιο και ο ηγέτης της Λιόν, ο Φεκίρ, στη συνάντηση με την υποδεέστερη Τρουά.