Γιατί το θέλουν περισσότερο

Στοχεύουμε σε πέντε αναμετρήσεις με φαβορί που έχουν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς.

Γιατί το θέλουν περισσότερο

Ο Έντισον Καβάνι αποτέλεσε τη «βιτρίνα» της χθεσινής μας προσπάθειας, καθώς άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση της Αμιάν με την Παρί Σεν Ζερμέν. Συγχρόνως η Χάβρη έκανε το διπλό που θέλαμε και ενίσχυσε την υποψηφιότητά της για διεκδίκηση της ανόδου. Η Νανσί λύγισε στις καθυστερήσεις με γκολ ύστερα από κόντρες σε περίεργη φάση και η Λες Ερμπιέ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Λαβάλ σχεδόν μετά από μια ώρα παιχνιδιού και ύστερα από λίγα λεπτά είδαμε το διπλό να γίνεται άσος με σκορ 3-2!

Σήμερα έχουμε το τελευταίο πλούσιο σε αγώνες Σάββατο της σεζόν. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να καλοκαιριάζει και στο στοίχημα που θα περιορίζεται σταδιακά περισσότερο, μέχρι να λάβει ξανά κάποια ένταση τις πρώτες μέρες του Μουντιάλ.

Αφήνουμε το παρελθόν και τα γενικόλογα για να περάσουμε στη σημερινή δράση. Η Μπουντεσλίγκα, η Α’ Ιταλίας, η Πρέμιερ Λιγκ και η Β’ Ισπανίας αποτελούν πεδίο δράσης μας. Και αφού ολοκληρώσουμε με αυτά, διασκεδάζουμε με πιθανούς σκόρερ.

Νίκη μετά συντήρησης δυνάμεων

Η Γιουβέντους επιχειρεί να κάνει ακόμα ένα βήμα προς το σκουντέτο. Διανύει ίσως την τελευταία κρίσιμη εβδομάδα της χρονιάς. Σήμερα υποδέχεται τη Μπολόνια με στόχο να διευρύνει τη διαφορά της από τη Νάπολι. Την Τετάρτη θα συγκρουστεί με τη Μίλαν στον τελικό του Κυπέλλου και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πάει στο Ολίμπικο για να στεφθεί πρωταθλήτρια και μαθηματικά. Το θεωρητικά πιο εύκολο ματς το δίνει απόψε με τη βαθμολογικά άνετη Μπολόνια. Στόχος του Αλέγκρι θα ήταν μια επικράτηση με την κατανάλωση όσο γίνεται λιγότερων δυνάμεων. Έτσι, περιμένουμε την «Κυρία» να μπει στο γήπεδο με ένταση, να σημειώνει ένα με δύο γκολ γρήγορα και σταδιακά να αρχίσει να …σβήνει.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Γιουβέντους – Μπολόνια 1 ημίχρονο / τελικό (1,42)

Αγωνιούν οι Άγγλοι

Η Μπράιτον νίκησε χθες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «αποχώρησε» μία ομάδα από τη λίστα αυτών που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Έτσι, μεγαλώνει η αγωνία για τις Στόουκ, Σαουθάμπτον, Σουόνσι, Χάντερσφιλντ και Γουέστ Χαμ κατά κύριο λόγο.

Παρατηρούμε το πρόγραμμα και στεκόμαστε σε δύο αναμετρήσεις. Στο Λέστερσαϊρ οι «αλεπούδες» έριξαν ρυθμό και ξέμειναν από στόχους. Δεν ξέρουμε αν θα βρουν τη διάθεση να δώσουν δύο ακόμα διαδικαστικής σημασίας αγώνες. Γνωρίζουμε όμως ότι η Γουέστ Χαμ θέλει να αντιδράσει για τις εντός προγράμματος ήττες που υπέστη από Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. Η παραμονή περνά από το Λέστερ και ο Μόγιες περιμένει από τη σημερινή αναμέτρηση πολλά περισσότερα απ’ όσο στις δύο προηγούμενες.

Η Μπόρνμουθ από εκεί που ήταν άνετη και ωραία, την πήρε η κατηφόρα. Από τις αρχές Φλεβάρη μέχρι τώρα πανηγύρισε όλη κι όλη μια νίκη. Πλέον απέχει 6 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Αρχίζουν και ανησυχούν οι ιθύνοντές της, όμως με οι εμφανίσεις τους δεν αφήνουν περιθώρια στήριξης. Αντίθετα η Σουόνσι έχει αφήσει περισσότερες υποσχέσεις εξαιτίας της μαχητικότητάς της. Λύγισε απέναντι στην Τσέλσι και έπεσε στο ξέσπασμα της Μάντσεστερ Σίτι. Ήρθε η ώρα να αναζητήσει θετικό αποτέλεσμα από αντίπαλο στα μέτρα της.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Λέστερ – Γουέστ Χαμ Χ2 (3,10/3,15)
Μπόρνμουθ – Σουόνσι Χ2 (3,10/3,15)

Θέλεις Τσάμπιονς Λιγκ; Απόδειξη

Προτελευταία αγωνιστική στη Μπουντεσλίγκα. Η Βέρντερ Βρέμης είναι ίσως η μοναδική ομάδα που δεν έχει την παραμικρή βαθμολογική ανησυχία. Αποδίδει επιθετικό και χωρίς άγχος ποδόσφαιρο και καταφέρνει να γλιτώνει τις ήττες εδώ και καιρό. Έστω και χωρίς να διεκδικεί κάτι. Η Λεβερκούζεν ή κερδίζει στη Βρέμη και διατηρεί ελπίδες εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ (μάλιστα θα βρει θέση στην τετράδα αν δεν νικήσει στη Στουτγκάρδη η Χοφενχάιμ) ή χάνει βαθμούς και «υποβιβάζεται» στο Γιουρόπα Λιγκ, αποτυγχάνοντας στο βασικό της στόχο.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Βέρντερ – Λεβερκούζεν 2 (1,80) και Over 2,5 (1,40)

Καταλανική αλληλεγγύη

Κλείνουμε με Β’ Ισπανίας. Αν η Μπαρτσελόνα Β’ δεν νικήσει ούτε σήμερα, ο κίνδυνος του υποβιβασμού θα μοιάζει με πραγματικότητα που δεν είναι δυνατό να ανατραπεί. Υποδέχεται με μοναδικό στόχο τη νίκη την Ρέους. Καταλανοί και αυτοί και χωρίς κανένα άγχος. Ούτε ελπίδες ανόδου έχουν ούτε ανησυχούν για την παραμονή τους, καθώς σταθεροποιήθηκαν στα ασφαλή νερά των μέσων της κατάταξης.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Μπαρτσελόνα Β’ – Ρέους 1 (1,75)

«ΣΚΟΡ(ποιος;)»

Χρησιμοποιούμε το όνομα μιας από τις κατηγορίες που εμφανίζονται καθημερινά στο έντυπο «ΦΩΣ στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ». Εδώ ψάχνουμε σκορ ή σκόρερ. Και έχουμε κατά νου δύο ποδοσφαιριστές που μπορεί να βρουν δίχτυα σήμερα.

Ο ένας είναι ο Ιγκουαϊν της Γιουβέντους και ο άλλος ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ. Ο πρώτος θα τροφοδοτηθεί αρκετά από τους συμπαίκτες του στην αναμέτρηση με την ευάλωτη άμυνα της Μπολόνια και ο δεύτερος απλά ζει για να σκοράρει. Μέχρι και ο Ποκετίνο χθες του συνέστησε με δημόσιες δηλώσεις να νοιάζεται για τη νίκη της ομάδας του και όχι για το πώς θα βγει πρώτος σκόρερ.