Ώρα στέψης στην Αφρική

Η αναμέτρηση που ξεχωρίζει από το σημερινό κουπόνι (19/7).

Ώρα στέψης στην Αφρική

Σενεγάλη-Αλγερία (22:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στον τελικό του Copa Africa.

Ώρα στέψης στην Αφρική όπου η Σενεγάλη του Μανέ αντιμετωπίζει την Αλγερία του Μαχρέζ. Τα «λιοντάρια» του Αλιού Σισέ βρίσκονται σε τελικό ξανά μετά από 17 χρόνια, έχοντας χάσει τότε από το Καμερούν, ενώ οι «αλεπούδες της ερήμου» έχουν ένα χρυσό το 1990 και ένα αργυρό το 1980.

Η Σενεγάλη είχε εύκολο έργο στους ομίλους, όπου τερμάτισε δεύτερη ωστόσο, καθώς έχασε (1-0) από την σημερινή της αντίπαλο χάνοντας παράλληλα την πρωτιά. Στα νοκ άουτ έδειξε να έχει δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, αποκλείοντας τις Ουγκάντα και Μπενίν με 1-0 στην κανονική διάρκεια και την Τυνησία με το ίδιο σκορ στην παράταση, ωστόσο ως τώρα μόνο από την Αλγερία έχει δεχθεί γκολ. Μοναδική απουσία αυτή του πολύτιμου στόπερ Κουλιμπαλί (Νάπολι).

Στη φάση των ομίλων η Αλγερία έκανε το 3/3 χωρίς να δεχθεί γκολ και σκοράροντας 6, ενώ στη συνέχεια άφησε εκτός φάσης την Γουινέα με 3-0. Όταν βρήκε απέναντί της πιο σοβαρούς αντιπάλους δυσκολεύτηκε αρκετά, καθώς στους «8» χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να αποκλείσει την Ακτή Ελεφαντοστού μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, ενώ κόντρα στη Νιγηρία έκανε το 2-1 στο 94'. Δεν θα αγωνιστεί ο δεξιός μπακ Ατάλ (Νις).

Απόλυτα ισορροπημένο το σετ του τελικού αποτελέσματος και λογικό καθώς μιλάμε για τελικό. Πιθανό να δούμε ισοπαλία στο ημίχρονο.

Συνοπτικά:

Σενεγάλη-Αλγερία: Χ ημίχρονο (1.77)