«Ντέρμπι» πρόκρισης στα προκριματικά του Champions League

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (17/7).

«Ντέρμπι» πρόκρισης στα προκριματικά του Champions League

Λουντόγκορετς-Φερεντσβάρος (20:30)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για το επαναληπτικό παιχνίδι του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League. Στην προηγούμενη αναμέτρηση η Φερεντσβάρος νίκησε 2-1.

Η Λουντόγκορετς έχει ξεκινήσει ιδανικά την χρονιά, κατακτώντας το Super Cup της Βουλγαρίας στις αρχές του μήνα, ενώ το Σάββατο (13/7) νίκησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Τσάρκο Σέλο με 2-0 εντός έδρας. Κόντρα στην Φερεντσβάρος την προηγούμενη εβδομάδα είχε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και θα μπορούσε αν δεν είχε δεχθεί γκολ στο 6ο λεπτό. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Η Φερεντσβάρος ξεκινάει τις εγχώριες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις αρχές Αυγούστου, ενώ πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Λουντόγκορετς έδωσε 8 φιλικά, όπου νίκησε στα 7 και έχασε σε ένα. Αν και οι δύο ομάδες είχαν ίσες ευκαιρίες στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, η Ούγγροι ευνοήθηκαν από το γεγονός ότι σκόραραν νωρίς, όμως το γκολ που δέχθηκαν τους βάζει δύσκολα για την ρεβάνς. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Η Λουντόγκορετς κρατάει το εκτός έδρας γκολ, το οποίο της απομακρύνει λίγο το άγχος. Θα στηρίξουμε τη νίκη των γηπεδούχων.

Πιάστ Γκλίβιτσε-Μπάτε Μπορίσοφ (21:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για το επαναληπτικό παιχνίδι του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League. Στην προηγούμενη αναμέτρηση οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Η Πιάστ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την σεζόν στη Πολωνία, καθώς έχασε στο Super Cup από την Λέχια Γκντασκ με 3-1, ενώ στο 21ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 2-0. Κόντρα στην Μπάτε στο πρώτο παιχνίδι ήταν ανώτερη, έχοντας 7 τελικές προς την εστία, έναντι δύο των γηπεδούχων, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγότερο δημιουργική, όταν και δέχθηκε την ισοφάριση. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Η Μπάτε έχει την τύχη να έχει αρκετό αγωνιστικό ρυθμό, καθώς το πρωτάθλημα στην Λευκορωσία έχει ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και ήδη βρίσκεται στην 15η αγωνιστική. Το μόνο αρνητικό είναι η κούραση των αγώνων αλλά και η πίεση για να διατηρήσει την πρωτιά, καθώς είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από την δεύτερη. Η κούραση φάνηκε και στο παιχνίδι με την Πιάστ, όπου δεν είχε ούτε μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μισό ανέβασε στροφές και γλίτωσε την ήττα ισοφαρίζοντας στο 64'. Δεν υπολογίζονται οι βασικοί Φιλιπένκο (στόπερ), Ντράγκουν (μέσος) και Σαρόκα (επιθετικός).

Η ισοπαλία του πρώτου παιχνιδιού και το γεγονός ότι θα αγωνίζεται στην έδρα της δίνει πλεονέκτημα στην Πιάστ, ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να ξεγράψει την Μπάτε και την εμπειρία που διαθέτει στην Ευρώπη. Θα επιλέξουμε να σκοράρουν αμφότερες.

Συνοπτικά:

Λουντόγκορετς-Φερεντσβάρος: 1(1.63)

Πιάστ Γκλίβιτσε-Μπάτε Μπορίσοφ: γκολ/γκολ (1.90)