Ντέρμπι χαμένων στη Βραζιλία, πρόκρισης στην Αφρική

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (6/7).

Ντέρμπι χαμένων στη Βραζιλία, πρόκρισης στην Αφρική

Νιγηρία-Καμερούν (19:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στη φάση των «16» του Copa Africa.

Η Νιγηρία νόμιζε πως είχε την πρωτιά του ομίλου στο τσεπάκι της, ειδικά μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια, όπου επικράτησαν των Γουινέα και Μπουρουντί με 1-0 και χωρίς θέαμα, όμως υπέστησαν ήττα σοκ με 2-0 από το την Μαδαγασκάρη, η οποία δεν είχε προκριθεί ποτέ στα νοκ άουτ. Δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της, έχοντας 8 τελικές εκτός εστίας και μόλις μία εντός. Εκτός διοργάνωσης έχει τεθεί ο αρχηγός Όμπι Μίκελ (μέσος, Τράμπζονσπορ), λόγω τραυματισμού.

Το Καμερούν-κάτοχος του τροπαίου-είχε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτο στον όμιλό του μετά τη ισοπαλία 0-0 με την Γκάνα, όμως κόλλησε και με το Μπενίν στο μηδέν, όπου είχε περισσότερες ευκαιρίες και έτσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Προβληματική η εικόνα των «λιονταριών» στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ως τώρα έχουν σκοράρει μονάχα δύο γκολ στην πρώτη αγωνιστική, όμως δεν δέχθηκαν κανένα. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Αναμένεται κλειστό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές, με πιο πιθανό σημείο το 0-1 γκολ.

Αργεντινή-Χιλή (22:00 ERT Sports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στον μικρό τελικό του Copa America.

Η Αργεντινή στάθηκε άτυχη κόντρα στη Βραζιλία στα ημιτελικά, καθώς είχε δύο δοκάρια, ένα σε κάθε ημίχρονο, ενώ είχε έντονα παράπονα από τον διαιτητή σε ανατροπή του Ντάνι Άλβες στον Αγκουέρο μέσα στην περιοχή, ο οποίος δεν εξέτασε το VAR. Σε σχέση με τους προηγούμενούς της αγώνες, η «αλμπισελέστε» έδειξε να πατάει καλύτερα, όμως η άμυνά της πιάστηκε αδιάβαστη στο πρώτο γκολ, με την πίεση να επηρεάζει το παιχνίδι της. Συμπλήρωσαν κάρτες οι Λαουτάρο Μαρτίνες (επιθετικός, Ίντερ) και Ακούνια (μέσος, Σπόρτινγκ).

Η Χιλή από την άλλη δεν κατάφερε να φτάσει σε τρίτο διαδοχικό τελικό του Copa America, με το Περού να την «ισοπεδώνει» με 3-0. Βέβαια είχε απέναντί της έναν Γκαγιέσε από άλλο πλανήτη, ο οποίος δεν άφηνε τίποτα να περάσει από την εστία του και μάλιστα έπιασε και πέναλτι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Το παιχνίδι κρίθηκε κατά πολύ στην γκάφα του Αρίας, καθώς ο πορτιέρε της «Λα Ρόχα» έκανε μία άσκοπη έξοδο, με αποτέλεσμα η εστία του να παραμείνει απροστάτευτη και να γίνει το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Οι δύο προπονητές αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιξαν αρκετά και δεν αποκλείεται να τις δούμε να σκοράρουν αμφότερες.

Συνοπτικά:

Νιγηρία-Καμερούν: 0-1 γκολ (2.02)

Αργεντινή-Χιλή: γκολ/γκολ (1.60)