Τον πρώτο λόγο τα φαβορί

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (5/7).

Τον πρώτο λόγο τα φαβορί

Μαρκόκο-Μπενίν (19:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην φάση των «16».

Τα Μαρόκο πήρε την πρωτιά σε έναν δύσκολο όμιλο, με Νότια Αφρική, Ακτή Ελεφαντοστού και Ναμίμπια, ενώ έκανε το 3/3, επικρατώντας με 1-0 σε κάθε παιχνίδι. Στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νότια Αφρική χρειάστηκε να φτάσει στο 90ο λεπτό για να σκοράρει, ενώ είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και νωρίτερα. Ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους οι Μπουτάιμπ (επιθετικός, Ζάμαλεκ), Χακίμι (αριστερό μπακ, Ντόρτμουντ) και Ελ Αχμάντι (μέσος, Αλ Ίτιχαντ).

Το Μπενίν πήρε την πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες με τρεις ισοπαλίες, σε έναν όμιλο όπου κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τις Καμερούν και Γκάνα, ενώ μόνο με τη Γουινέα-Μπισσάου είχε γκολ (2-2). Στο παιχνίδι με τους Καμερουνέζους στάθηκε τυχερό, καθώς τα «αδάμαστα λιοντάρια» είχαν περισσότερες τελικές, με τις 8 να καταλήγουν εκτός εστίας. Δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, Μουνιέ (επιθετικός, Χάντερσφιλντ).

Το Μαρόκο διαθέτει ποιότητα, όμως το Μπενίν έχει δείξει πως μπορεί να αντισταθεί σε δυνατές επιθέσεις. Χωρίς τον Μουνιέ θα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι που μας οδηγεί στη νίκη του Μαρόκου συνδυαστικά με το no goal.

Ουγκάντα-Σενεγάλη (22:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην φάση των «16».

Η Ουγκάντα έκανε την έκπληξη στον όμιλο, παίρνοντας την δεύτερη και άφησε πίσω της το Κονγκό (2-0) και τη Ζιμπάμπουε (1-1). Κόντρα στην Αίγυπτο την τελευταία αγωνιστική δεν είχε πιθανότητες να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως η ήττα με 2-0 την αδικεί, καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες από τους διοργανωτές του Copa Africa. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Η Σενεγάλη είναι το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου πίσω από την Αίγυπτο, ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, καθώς έχασε από την Αλγερία με 2-0 την δεύτερη αγωνιστική. Στο επόμενο παιχνίδι «ξέσπασε» πάνω στην Κένυα, της οποίας επικράτησε με 3-0. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο βασικός τερματοφύλακας Μεντί (Ρεμς), ενώ επέστρεψαν οι Σανέ (στόπερ, Σάλκε), Εντάιγ (μέσος, Μάλαγα) και Σαμπαλί (στόπερ, Μπορντό).

Φαβορί η Σενεγάλη, ωστόσο δεν περιμένουμε πολλά γκολ. Θα πάμε με τη νίκη των «λιονταριών» συνδυαστικά με το under 2.5.

Συνοπτικά:

Μαρόκο-Μπενίν: 1 & no goal (1.70)

Ουγκάντα-Σενεγάλη: 2 & under 2.5 (2.20)