Ντέρμπι πρόκρισης στον πρώτο όμιλο

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (22/6).

Ντέρμπι πρόκρισης στον πρώτο όμιλο

Περού-Βραζιλία (22:00 ERT Sports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 3η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Το Περού μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία και με ένα βαθμό εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα προημιτελικά. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στη Βολιβία, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45ο λεπτό και η συνέχεια ήταν πιο εύκολη, αφού οι «πράσινοι» δεν δημιουργούσαν αρκετές ευκαιρίες και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα. Αμφίβολος θεωρείται ο στόπερ Κάρλος Ζαμπράνο (Βασιλεία).

Η Βραζιλία είχε εύκολο έργο κόντρα στη Βολιβία στην πρεμιέρα (3-0), ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στη Βενεζουέλα τα βρήκε σκούρα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο «μηδέν». Το παιχνίδι ήταν φτωχό από φάσεις, ενώ η κάθε ομάδα είχε από μία τελική προς την εστία. Αμφίβολος παραμένει ο μέσος Αρτούρ (Μπαρτσελόνα), ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Φερναντίνιο (μέσος, Μάντσεστερ Σίτι).

Οι δύο ομάδες κοντράρονται για την πρώτη θέση και δεν περιμένουμε να δούμε ανοιχτές άμυνες. Θα επιλέξουμε το under 2.5 και Χ ημίχρονο.

Βολιβία-Βενεζουέλα (22:00 ERT 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 3η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Η Βολιβία κοντράρεται με την Βενεζουέλα για την μάχη της τρίτης θέσης και την πιθανή πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America, με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι στους δύο βαθμούς. Η Βολιβία εξ αρχής ήταν το αουτσάιντερ του ομίλου και μετράει δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια απέναντι σε Βραζιλία (3-0) και Περού (3-1), ενώ και στις δύο αναμετρήσεις θα μπορούσε να είχε δεχθεί περισσότερα τέρματα. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Η Βενεζουέλα έχει δύο ισοπαλίες και οι δύο χωρίς γκολ. Κόντρα στη Βραζιλία ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε γκολ, όμως η «σελεσάο» δεν απείλησε ιδιαίτερα. Η Βολιβία θα παίξει χωρίς άγχος, καθώς ξέρει πως οι ελπίδες για πρόκριση είναι ελάχιστες, ωστόσο δεν θα παίξει με τα χέρια κάτω και είναι πιθανό να δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Αρκιμέντες Φιγκέρα (μέσος, Ντεπορτίβο Λα Γουάιρα), ενώ ο Μίκελ Βιγιανουέβα (στόπερ, Χιμνάστικ) ταλαιπωρείται από ίωση.

Η Βενεζουέλα θα έχει την ευκαιρία να βρει δίχτυα κόντρα σε έναν πιο αδύναμο αντίπαλο, ωστόσο δεν αποκλείεται να σπάσει και η δικιά της άμυνα. Θα επιλέξουμε το γκολ-γκολ.

Συνοπτικά:

Περού-Βραζιλία: Χ ημίχρονο (2.40), under 2.5 (1.85)

Βολιβία-Βενεζουέλα: γκολ/γκολ (1.82)