Επιλογές από Euro Κ21 και Copa America

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι(17/6).

Επιλογές από Euro Κ21 και Copa America

Σερβία Κ21-Αυστρία Κ21 (19:30 ERT Sports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την πρώτη αγωνιστική του Euro K21.

Η Σερβία πήρε την πρωτιά στον όμιλό της στα προκριματικά με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας σκοράρει 23 γκολ και δεχθεί 5. Στα τέλη του Μαρτίου έδωσε το τελευταίο της φιλικό με την Πολωνία, την οποία νίκησε με 2-0 εκτός έδρας. Ξεχωρίζουν στην αποστολή οι Λούκα Γιόβιτς (επιθετικός, Άιντραχτ-Ρεάλ), Άντρια Ζίβκοβιτς (εξτρέμ, Μπενφίκα), Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (εξτρέμ, Ραντνίτσκι-Ολυμπιακός) και Νεμάνια Ράντονιτς (εξτρέμ, Μαρσέιγ), ενώ οι δύο πρώτοι αγωνίστηκαν στα προκριματικά του Euro την προηγούμενη βδομάδα με την Εθνική ανδρών.

Η Αυστρία προκρίθηκε μέσω των μπαράζ, όπου απέκλεισε την Ελλάδα με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0), ενώ στα προκριματικά τερμάτισε δεύτερη τέσσερις βαθμούς πίσω από την σημερινή της αντίπαλο, Σερβία. Την προηγούμενη βδομάδα επικράτησε της Γαλλίας με 3-1 εντός έδρας, δείχνοντας πως θα είναι αρκετά ανταγωνιστική. Από τους 23 παίκτες της αποστολής, οι 6 αγωνίζονται στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι στο πρωτάθλημα της χώρας. Οι Αυστριακοί ποντάρουν κυρίως στους Άντριαν Γκρίμπιτς (επιθετικός, Άλταχ) και Ματίας Χόνσακ (εξτρέμ, Χόλσταϊν Κίελ).

Η Σερβία διαθέτει πιο ποιοτικό σύνολο, ωστόσο η Αυστρία είναι ομάδα που μπορεί να προκαλέσει τη ζημιά. Θα επιλέξουμε να σημειωθούν 2 με 3 γκολ.

Ιαπωνία-Χιλή (02:00 ERT Sports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την πρώτη αγωνιστική του Copa America.

Η Ιαπωνία έρχεται στο Copa America ως φιναλίστ του Κυπέλλου Ασίας, καθώς έχασε στον τελικό από το Κατάρ. Το προηγούμενο καλοκαίρι παραλίγο να φτάσει στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όμως είδε το 2-0 να γίνεται 3-2 από το Βέλγιο μέσα σε 25 λεπτά. Πρόσφατα έδωσε δύο φιλικά με το Τρίνινταντ και Τομπάγκο (0-0) και το Ελ Σαλβαδόρ (2-0), ωστόσο οι δύο αυτές ομάδες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες του ομίλου της (Χιλή, Ουρουγουάη, Εκουαδόρ). Οι «μπλε σαμουράι» ταξίδεψαν στη Βραζιλία με πειραματική ομάδα, αφού οι 17 από τους 23 ποδοσφαιριστές κλήθηκαν για πρώτη φορά.

Η Χιλή δεν κατάφερε να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι, καθώς έμεινε πίσω από το Περού, έχοντας τους ίδιους βαθμούς. Την προηγούμενη βδομάδα νίκησε την Αϊτή με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση, η οποία σκόραρε με την μοναδική τελική που είχε προς την εστία. Δεν βρίσκεται στην αποστολή ο Καούντιο Μπράβο (τερματοφύλακας, Μαν.Σίτι) λόγω τραυματισμού, ενώ θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Αλέξις Σάντσεζ (εξτρέμ, Μαν. Γιουνάιτεντ).

Η Χιλή μπορεί να μην έδειξε καλή εικόνα στο τελευταίο της φιλικό,ωστόσο με τους Ιάπωνες να παίζουν με αρκετά καινούργια πρόσωπα, δεν αποκλείεται να την δούμε να προηγείται από το πρώτο ημίχρονο.

Συνοπτικά:

Σερβία Κ21-Αυστρία Κ21: 2-3 γκολ (1.95)

Ιαπωνία-Χιλή: 2/2 (2.00)