Ντεμπούτο για Κατάρ, ξεκάθαρο φαβορί η Ουρουγουάη

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (16/6).

Ντεμπούτο για Κατάρ, ξεκάθαρο φαβορί η Ουρουγουάη

Παραγουάη-Κατάρ (22:00 ERT Sports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την πρώτη αγωνιστική.

Η Παραγουάη έχασε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της από την ουραγό Βενεζουέλα και έκτοτε έχει τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη. Στα τελευταία δύο φιλικά αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ονδούρα 1-1 και τρεις μέρες αργότερα νίκησε την Γουατεμάλα με 2-0. Η εικόνα της είναι αρκετά μέτρια, ενώ o μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι 27, καθώς υπάρχει ο 36χρονος Όσκαρ Καρντόσο, δύο 31χρονοι και 4 30χρονοι. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Το Κατάρ έρχεται στο Copa America ως κάτοχος του Κυπέλλου Ασίας και διοργανώτρια του επερχόμενου Μουντιάλ, ωστόσο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντεπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές των προσκεκλημένων στο Λατινικό κλίμα, μιας και όλοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας. Σε πρόσφατο φιλικό έχασε από την Βραζιλία με 2-0, όπου είχε μόλις μία ευκαιρία προς την εστία, ενώ έχασε πέναλτι στο 96', με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Η Παραγουάη έχει ρόλο φαβορί, ωστόσο η εικόνα της προβληματίζει. Το Κατάρ γνωρίζει πως δεν διεκδικεί κάτι και πάει να παίξει απλά για την εμπειρία. Θα επιλέξουμε το να σημειωθούν 2 με 3 γκολ.

Ουρουγουάη-Εκουαδόρ (01:00 ERT Sports)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την πρώτη αγωνιστική.

Η Ουρουγουάη έδωσε δυναμικό παρόν στα γήπεδα της Ρωσίας και έφτασε ως τα προημιτελικά όπου έπεσε πάνω στην έμελλε να γίνει Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία, την οποία κοίταξε στα μάτια, ωστόσο ηττήθηκε με 2-0. Τον Μάρτιο συμμετείχε σε φιλικό τουρνουά στην Κίνα, το οποίο κατέκτησε, νικώντας τις Ουζμπεκιστάν και Ταϊλάνδη με 3-0 και 4-0 αντίστοιχα. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Το Εκουαδόρ έκανε 5 διαδοχικές ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ και έμεινε 6 βαθμούς μακριά από την 5η θέση. Στη συνέχεια έδειξε καλύτερο πρόσωπο σε φιλικά κόντρα σε αντιπάλους του επιπέδου του και κατώτερες, ωστόσο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μετράει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Στην τελευταία του πρόβα ενόψει του Copa America έχασε με 3-2 από το Μεξικό, δείχνοντας αρκετά ανταγωνιστική. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Η Ουρουγουάη είναι το φαβορί σύμφωνα με της αποδόσεις και αυτό φαίνεται και στη διαφορά των δύο ρόστερ. Θα επιλέξουμε τη νίκη της «σελέστε», ενώ σε καλή απόδοση βρίσκεται και το over 2.5.

Συνοπτικά:

Παραγουάη-Κατάρ: 2-3 γκολ (1.90)

Ουρουγουάη-Εκουαδόρ: 1 (1.65), over 2.5 (2.15)