Αγγλία για τελικό

Ο δεύτερος ημιτελικός του Nations League ξεχωρίζει από το σημερινό κουπόνι (6/6).

 
Αγγλία για τελικό

Ολλανδία-Αγγλία (21:45 Open Beyond-OTESport 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για τα ημιτελικά του Nations League.

Η Ολλανδία ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις τις στο Nations League κόντρα στη Γαλλία, ωστόσο κατάφερε να τερματίσει πρώτη στο όμιλο σε ισοβαθμία (7 βαθμοί) με τους «τρικολόρ», έπειτα από μία ισοπαλία με την Γερμανία την τελευταία αγωνιστική. Στα προκριματικά του Euro πήρε το τρίποντο στην πρεμιέρα, ωστόσο στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της (24/3) οι Γερμανοί την πλήγωσαν εντός έδρας. Αν και η Ολλανδία βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει, όμως στο 90' δέχθηκε το τελικό χτύπημα και έχασε 3-2, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Δεν κλήθηκε ο στόπερ Κένι Τετέ (Λιόν) λόγω τραυματισμού.

Η Αγγλία είχε μόλις ένα βαθμό στις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων του Nations League, ωστόσο με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε την πρωτιά κόντρα σε Ισπανία και Κροατία. Στα προκριματικά του Euro έχει σχετικά εύκολο έργο, έχοντας κάνει το 2/2 με δύο πεντάρες κόντρα σε Τσεχία (5-0) και Μαυροβούνιο (5-1), ενώ οι άλλοι αντίπαλοι είναι η Βουλγαρία και το Κόσοβο. Έκπληξη προκαλεί η απουσία του Κιέρα Τρίπιερ (δεξί μπακ, Τότεναμ) από την αποστολή, ενώ κλήθηκαν οι Μπεν Τσίλγουελ (αριστερό μπακ, Λέστερ) και Ντεκλάν Ράις (μέσος, Γουέστ Χαμ).

Η Ολλανδία έχει αρκετούς ταλαντούχους παίκτες, ωστόσο η Αγγλία διαθέτει πιο ολοκληρωμένο και έμπειρο σύνολο και θα πάμε με τη νίκη των «τριών λιονταριών».

Συνοπτικά:

Ολλανδία-Αγγλία: 2 (2.35)