Ώρα τίτλου στο Μπακού

Ο τελικός του Europa League ξεχωρίζει από το κουπόνι της Τετάρτης (29/5).

Ώρα τίτλου στο Μπακού

Άρσεναλ και Τσέλσι ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του Europa League, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ζευγάρια των τελευταίων ετών.

Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου, ωστόσο δεν ξεγράφει το Europa, ειδικά όταν έχει φτάσει μέχρι την.. πηγή, ενώ τελευταία φορά που σήκωσε το τρόπαιο ήταν το 2013.

Το μονοπάτι των μπλε μέχρι των τελικό ήταν πιο εύκολο απ'ότι θα μπορούσε να φανταστεί, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Μάλμε (5-1), Ντιναμό Κιέβου (8-0), Σλάβια Πράγας (5-3) και την Άιντραχτ (2-2), την οποία απέκλεισε στα πέναλτι.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Χάντσον Οντόι, Λόφτους Τσικ και Ρούντιγκερ, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Καντέ.

Η Άρσεναλ θέλει το τρόπαιο όσο τίποτα για να βρίσκεται στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση τη νέα χρονιά, ενώ η τελευταία φορά που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1994 και ο τελευταίος της τελικός το 2006 στο Champions League.

Οι κανονιέρηδες είχαν πιο δύσκολο μονοπάτι από την Τσέλσι, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις Μπάτε (3-1), Ρεν (4-3), Νάπολι (3-0) και Βαλένθια (7-3), ωστόσο η μόνη που τους έβαλαν δύσκολα ήταν οι Γάλλοι, καθώς είχαν κερδίσει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ουνάι Έμερι δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Ράμσεϊ και τον Μικιταριάν, ο οποίος θα απουσιάσει λόγω διπλωματικής κόντρας της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο Γουέλμπεκ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Η Τσέλσι έχει προβάδισμα στο σετ των αποδόσεων, ωστόσο η Άρσεναλ έχει στον πάγκο της έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει την διοργάνωση όσο κανένας.

Θα επιλέξουμε τη νίκη των κανονιέρηδων, ενώ σε καλή απόδοση βρίσκεται να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Ομπαμεγιάνγκ. Πιο ασφαλής επιλογή είναι και αυτή της νίκης της Άρσεναλ ή ισοπαλία συνδυαστικά με το γκολ/γκολ.

Συνοπτικά:

Τσέλσι-Άρσεναλ: 2 (3.05)

Χ2 διπλή ευκαιρία & γκολ/γκολ (1.90)

Σκόρερ οποιαδήποτε στιγμή: Ομπαμεγιάνγκ (2.40)