Ημιτελικοί διαφορετικής σημασίας σε Ρωσία και Αγγλία

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το κουπόνι της Τετάρτης (15/5).

Ημιτελικοί διαφορετικής σημασίας σε Ρωσία και Αγγλία

Ροστόφ-Λοκομοτίβ Μόσχας (19:30 Novasports 5)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για το δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του κυπέλλου της Ρωσίας, έχοντας αναδειχθεί ισόπαλες 2-2 στον πρώτο αγώνα.

Η Ροστόφ έφτασε τα 5 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες, 2 ήττες) και πλέον βασίζεται μόνο στο κύπελλο ώστε να αγωνίζεται στην Ευρώπη την νέα σεζόν. Την Παρασκευή (10/5) αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ντιναμό Μόσχας εκτός έδρας, γλιτώνοντας την ήττα, καθώς είχε μόλις 2 τελικές στον στόχο, έναντι 9 των γηπεδούχων. Ο μόνος παίκτης που δεν υπολογίζει ο Βάλερι Καρπίν είναι ο τραυματίας στόπερ Βίλιουζ.

Η Λοκομοτίβ θέλει μόνο νίκες στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές για να εξασφαλίσει την παρουσία στους ομίλους του Champions League της νέας περιόδου, καθώς έχει διαφορά δύο βαθμών από την 3η Κρασνοντάρ. Την Παρασκευή (10/5) επικράτησε της Ρουμπίν Καζάν με 4-0 εντός έδρας χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, σκοράροντας από δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο, παίζοντας πιο χαλαρά στο δεύτερο. Ο Γιούρι Σέμιν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Φαρφάν (επιθετικός μέσος), Ταράσοφ (μέσος) και Ρότενμπεργκ (αμυντικός).

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί πριν τρεις εβδομάδες αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, με την Λοκομοτίβ να νικάει με 2-1, ωστόσο στο κύπελλο η Ροστόφ παρουσιάζει πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας αποκλείσει τις Ζενίτ και Κρασνοντάρ, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή του να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Λιντς-Ντέρμπι (21:45 Novasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για τα ημιτελικά των play off της ανόδου στην Premier League, με την Λιντς να έχει νικήσει στο πρώτο παιχνίδι 1-0.

Στο πρώτο παιχνίδι η Λιντς ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ η Ντέρμπι δεν έμοιαζε σαν γηπεδούχος, έχοντας μόλις τρεις τελικές, οι οποίες κατέληξαν όλες εκτός εστίας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 55ο λεπτό, ενώ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στην συνέχεια και κοίταξαν να κρατήσουν το σκορ. Η Λιντς δεν έχει κάποια σοβαρή απουσία, σε αντίθεση με την Ντέρμπι, από την οποία θα απουσιάσουν οι τραυματίες Άσλεϊ Κόουλ (αμυντικός) και Φόρσιθ (μέσος), ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπρίσον (μέσος) και Γουάγκορν.(επιθετικός).

Η Λιντς κρατάει την πρόκριση με την εκτός έδρας νίκη και είναι το φαβορί και απόψε, ωστόσο για πιο ανεβασμένη απόδοση μπορεί να συνδυαστεί η νίκη των γηπεδούχων με το under 3.5.

Συνοπτικά:

Ροστόφ-Λοκομοτίβ Μόσχας: γκολ/γκολ (1.88)

Λιντς-Ντέρμπι: 1& under 3.5 (2.35)