Νίκες Ευρώπης για Μπεσίκτας και Ίντερ

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (13/5).

Νίκες Ευρώπης για Μπεσίκτας και Ίντερ

Μπεσίκτας-Αλάνιασπορ (20:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Super League.

Η Μπεσίκτας έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην Ευρώπη, ωστόσο θέλει νίκη για να πλησιάσει τις Μπασακσεχίρ και Γαλατασαράι στους 4 βαθμούς και να ελπίζει για την 2η θέση. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε 2-0 στο ντέρμπι της πόλης από την Γαλατά, σε ένα παιχνίδι όπου είχε δεχθεί 6 κίτρινες κάρτες, αλλά καμία κόκκινη. Ο μόνος απών για τους "αετούς" είναι ο Γκονούλ.

Η Αλάνιασπορ βρίσκεται 5 πόντους μακριά από την 5η θέση, η οποία μπορεί να δώσει το τελικό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν η Γαλατασαράι κερδίσει το κύπελλο. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στην έδρα της από την Κόνιασπορ με 2-4, έχοντας ανοίξει αρχικά το σκορ και στην συνέχεια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως στάθηκε άτυχη, καθώς οι φιλοξενούμενοι με δύο τελικές πέτυχαν δύο γκολ. Δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Γκουλσελάμ, ενώ είναι αμφίβολοι οι Εταμέ και Σακέι.

Η Μπεσίκτας έχει ως σύμμαχο την έδρα της όπου είναι αήττητη στα τελευταία 9 παιχνίδια εντός συνόρων, ενώ έχει σκοράρει 15 γκολ στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις της, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή της νίκης των γηπεδούχων συνδυαστικά με το over 2.5.

Ίντερ-Κίεβο (22:00 Novasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Serie A.

Η Ίντερ έχει μαζέψει μόλις 7 βαθμούς στα τελευταία 5 παιχνίδια (1 νίκη, 4 ισοπαλίες) και μετά τα χτεσινά αποτελέσματα των Μίλαν και Τορίνο, δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών, ώστε να μην χάσει την 4η θέση. Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην έδρα της Ουντινέζε, ενώ είχε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν βρίσκονται στην διάθεση του Λουτσιάνο Σπαλέτι ο τραυματίας Βρισάλικο και οι τιμωρημένοι Μπρόζοβιτς και Ντ'Αμπρόσιο, ενώ αμφίβολοι είναι οι Βεσίνο και Ντε Φράι.

Η Κίεβο έχει γνωρίσει τον υποβιβασμό εδώ και καιρό και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απολαύσει το κάθε παιχνίδι. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στην έδρα της με 4-0 από την Σπαλ, με το πρώτο τέρμα να σημειώνεται στο 8ο λεπτό και παρά τις συνεχόμενες επιθέσεις των φιλοξενούμενων κατάφερε να μην δεχθεί άλλο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μισό λύγισε. Εκτός μάχης τέθηκε ο τραυματίας Σελότο και ο τιμωρημένος Ντιουσέ.

Η Ίντερ έχει το ρόλο του φαβορί στην αναμέτρηση και θέλει μόνο νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδούχων από το πρώτο ημίχρονο συνδυαστικά με το no goal.

Συνοπτικά:

Μπεσίκτας-Αλάνιασπορ: 1 & over 2.5 (1.85)

Ίντερ-Κίεβο: 1 ημ./ 1 τελ. & no goal (2.20)