Διπλά ζωής ή θανάτου

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το κουπόνι του Σαββάτου (11/5).

Διπλά ζωής ή θανάτου

Λειψία-Μπάγερν (16:30 ΟΤΕ Sport 2)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 33η αγωνιστική της Bundesliga.

H Λειψία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League και πλέον έχει στο μυαλό της μόνο την επόμενη χρονιά. Την περασμένη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη με την Μάιντζ εκτός έδρας και ενώ προηγούνταν με 3-1 στο 50', κατάφερε να ισοφαριστεί, παρά το γεγονός ότι ήταν πιο επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Καμπλ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Άνταμς, Λάιμερ, Σάμπιτζερ και Εμβογκό.

Η Μπάγερν θέλει μόνο νίκη στις επόμενες δύο αγωνιστικές για να κατακτήσει το 7ο συνεχόμενο της πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε το ουραγό Ανόβερο εντός έδρας με 3-1 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ενώ θα μπορούσε να βάλει περισσότερα γκολ, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν μόλις δύο τελικές. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Νόιερ, αμφίβολοι οι Χάμες Ροντρίγκεζ και Χάβι Μαρτίνεθ.

Με την Λειψία να είναι αδιάφορη και την Μπάγερν να θέλει να μην θέλει να πάει η υπόθεση του τίτλου για την τελευταία αγωνιστική, θα επιλέξουμε τη νίκη των Βαυαρών συνδυαστικά με το over 2.5.

Φιορεντίνα-Μίλαν (21:30 Novasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 36η αγωνιστική της Serie A.

Η Φιορεντίνα τρέχει ένα σερί 13 επίσημους αγώνες χωρίς νίκη (6 ισοπαλίες, 7 ήττες), ωστόσο θέλει μόλις ένα βαθμό στις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές για να παραμείνει στην κατηγορία. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε την ευκαιρία να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί στην έδρα της Έμπολι, έχοντας συνολικά 20 τελικές (11 προς την εστία), ενώ η γηπεδούχοι με 6 (4 προς την εστία) κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να νικήσουν με 1-0. Δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Πετσέλα και Πιάτσα, αλλά και ο τιμωρημένος Βερερούτ.

Η Μίλαν βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ κινδυνεύει να χάσει ακόμα και εκτός Ευρώπης, καθώς την καραδοκούν τρεις ομάδες. Την περασμένη αγωνιστική νίκησε την Μπολόνια εντός έδρας με 2-1, ενώ κινδύνευσε να ισοφαριστεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Τα προβλήματα τραυματισμών είναι αρκετά, με τους Μποναβεντούρα, Καλάμπρια, Καλντάρα και Πακετά να είναι νοκ άουτ, ενώ οι Τσαλχάνογλου και Μπίγλια είναι αμφίβολοι.

Οι "ροσονέρι" παλεύουν να περάσουν στην Ευρώπη και με την Φιορεντίνα να μην βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, η νίκη των φιλοξενούμενων φαντάζει ιδανική επιλογή.

Συνοπτικά:

Λειψία-Μπάγερν: 2 & over 2.5 (2.12)

Φιορεντίνα-Μίλαν: 2 (2.30)