Γκολ στο Λονδίνο, με λόγο παραπάνω η Βαλένθια

Οι αναμετρήσεις του Europa League ξεχωρίζουν στο σημερινό κουπόνι (11/4).

Γκολ στο Λονδίνο, με λόγο παραπάνω η Βαλένθια

Άρσεναλ-Νάπολι (22:00 OTE Sport 2)

Η Άρσεναλ δίνει μάχη φέτος να μπει στην τετράδα του πρωταθλήματος, απέχοντας έναν βαθμό από την 4η Τότεναμ, ωστόσο δεν ξεγράφει το Europa League, ειδικά όταν έχει στον πάγκο της τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις συνεχόμενες χρονιές με την Σεβίλη (2014, 2015, 2016).

Την Κυριακή αντιμετώπισε την Έβερτον εκτός έδρας, χάνοντας με τα... χέρια κάτω και παίζοντας κακό ποδόσφαιρο. Τα "ζαχαρωτά" άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Φιλ Γιαγκέλκα και στη συνέχεια έκλεισαν την Άρσεναλ, η οποία δεν είχε ούτε ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο μισό, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν ξανά, ενώ οι "κανονιέρηδες" δημιούργησαν ορισμένες φάσεις χωρίς αποτέλεσμα, με το 1-0 να μην αλλάζει.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Έκτορ Μπεγερίν, Ρομπ Χόλντινγκ καιΝτάνι Γουέλμπεκ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Λοράν Κοσιενλί και Γκράνιτ Τσάκα.

Η Νάπολι μόνο με «αυτοκτονία» μπορεί να μείνει εκτός τετράδας, καθώς βρίσκεται στη 2η θέση με 12 βαθμούς διαφορά από την 5η, ωστόσο ήδη έχει μαζέψει μόλις ένα βαθμό στα τελευταία παιχνίδια της, κάτι που δείχνει πως το μυαλό των παικτών είναι στο παιχνίδι του «Έμιρεϊτς».

Την Κυριακή (7/4) αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Τζένοα, ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 28ο λεπτό, λόγω αποβολής του Στέφανο Στουράρο. Έξι λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Ντρις Μέρτενς, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ντάρκο Λάζοβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο έβγαζε συνεχόμενες επιθέσεις, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν κλειστεί πίσω σε όλο το 45λεπτο και δεν επέτρεψαν στη Νάπολι να σκοράρει, με το σκορ να μένει στο 1-1.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους τραυματίες Ραούλ Αλμπιόλ και Αμαντού Ντιαβαρά.

Και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικές μονάδες από τη μέση και πάνω, όμως στην άμυνα έχουν πολλές φορές πρόβλημα, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή της νίκης της Άρσεναλ ή ισοπαλία και να σκοράρουν αμφότερες.

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια (22:00 OTE Sport 7)

Σε μπελάδες έχει μπει φέτος η Βιγιαρεάλ, καθώς βρίσκεται στην 18η θέση και κινδυνεύει με υποβιβασμό -με τη Βαγιαδολίδ να την προσπερνάει στην ισοβαθμία- κάτι που την κάνει να βάζει σε δεύτερη μοίρα το Europa League.

Την Κυριακή (7/4) αντιμετώπισε την Μπέτις εκτός έδρας και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό με γκολ του Τζιοβάνι Λο Σέλσο, απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τον Ραμίρο Μόρι και τις δύο ομάδες να είναι ίσες στο πρώτο ημίχρονο.Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πιο επιθετικοί και κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα στο 63' με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος, ενώ στο 89' ο Σάντι Καθόρλα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, με την ομάδα του να χάνει 2-1 και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Χαβιέρ Ρεβίγια δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χάουμε Κόστα και Χουάν Γιάμπριτς, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντανιέλε Μπονέρα, Μπρούνο, Χάβι Φουέγκο και Μάνουελ Τριγκέρος.

Η Βαλένθια βρίσκεται στην 6η θέση και θα τα δώσει όλα για να μπει στην τετράδα, από την οποία απέχει τέσσερις βαθμούς, όμως θα προσπαθήσει να διεκδικήσει και μία θέση στον τελικό του Europa League.

Το Σάββατο (6/4) αγωνίστηκε στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπου είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ντάνι Παρέχο, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι στο 28', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα δέχθηκε γκολ από τον Ραούλ Ντε Τόμας. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "νυχτερίδες" έπαιξαν πιο συντηρητικά με αντεπιθέσεις, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη στο 91', με τον Μάριο Σουάρεζ να κάνει το τελικό 2-0.

Ο Μαρσελίνο δεν υπολογίζει τους τραυματίες Τζεόφρι Κοντόγκμπια και Κάρλος Σόλερ,ενώ αμφίβολοι είναι οι Φράνσις Κοκλέν, Κριστιάνο Πιτσίνι και Ρούμπεν Σομπρίνο.

Με τη Βιγιαρεάλ να μην ρίχνει το βάρος στη διοργάνωση, ώστε να κυνηγήσει την παραμονή της στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουμε τη νίκη της Βαλένθια.

Συνοπτικά:

Άρσεναλ-Νάπολι: 1Χ διπλή ευκαιρία & γκολ/γκολ (2.05)

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια: 2 (2.60)