Ισπανία και Σουηδία για τη νίκη

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (23/3)

Ισπανία και Σουηδία για τη νίκη

Iσπανία-Νορβηγία

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Ισπανία αποτελεί μία από τις υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως φαίνεται πως η σημερινή φουρνιά παικτών δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της περιόδου 2008-2012. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας αποκλείστηκε στους 16 από την διοργανώτρια χώρα, ενώ στο Nations League τερμάτισε δεύτερη σε όμιλο με Αγγλία και Κροατία. O Λουίς Ενρίκε κάλεσε τον Σαούλ την τελευταία στιγμή, λόγω γρίπης του Φαμπιάν Ρουίθ, ενώ δεν κλήθηκαν οι Ίσκο, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα, Πάκο Αλκαθέρ και Ιάγκο Άσπας.

Η Νορβηγία έχει δώσει το παρόν σε τελικά Euro μόνο μία φορά στην ιστορία της, το 2000. Έκτοτε η μόνη φορά που έφτασε κοντά στην πρόκριση, ήταν στα μπαράζ του Euro 2016, όπου αποκλείστηκε από την Ουγγαρία με συνολικό σκορ 3-1. Στο Nations Legue κατέλαβε την πρώτη θέση σε όμιλο με Βουλγαρία, Κύπρο και Σλοβενία και προβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.Η μόνη απώλεια για τον Λαρς Λάγκερμπακ είναι αυτή του μέσου της Γκενκ, Σάντερ Μπέργκε, ενώ η συμμετοχή του Ομάρ Ελαμπντελαουί θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Η Ισπανία είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως η Νορβηγία είναι βελτιωμένη και όπως δήλωσε ο προπονητής της θα παίξει συντηρητικά, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή του άσου και under 3.5.

Σουηδία-Ρουμανία

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Σουηδία πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Αγγλία, ενώ στο Nations League τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με Ρωσία και Τουρκία και πήρε την άνοδο για την πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης. Ο Γιάνε Άντερσον δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιόχανσον, Γιάνσον και Λίντελοφ, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Όλσον, Τίνερχολμ και Παπαγιαννόπουλο .

Η Ρουμανία έδωσε τελευταία φορά το παρόν σε εθνική διοργάνωση στο Euro του 2016, ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ κατέλαβε την 4η θέση, έχοντας μπροστά της τις Πολωνία, Δανία και Μαυροβούνιο. Στο Nations League είχε ικανοποιητική πορεία, καθώς τερμάτισε δεύτερη, δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη Σερβία. Εκτός έμεινε ο στόπερ Γκανέα και ο επιθετικός Τουκουντεάν, ενώ στην αποστολή βρίσκονται 9 παίκτες που αγωνίζονται στην Κ-21.

Η Σουηδία έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, λόγω έδρας αλλά και του νεανικού ρόστερ που διαθέτει η Ρουμανία, οπότε θα πάμε με τον άσο.

Συνοπτικά:

Ισπανία-Νορβηγία: 1 & under 3.5 (2.05)

Σουηδία-Ρουμανία: 1 (1.70)