Βόλτα στην Πόλη

Δύο αγώνες από το τουρκικό πρωτάθλημα αποτελούν τη βάση μας.

Βόλτα στην Πόλη

Χθες ήμασταν άψογοι στα σημεία (νίκη ΑΠΟΕΛ και Μαρσέιγ) και …μισοί στα γκολ. Αν και στο ένα από αυτά, στο Παρί Σεν Ζερμέν - Μονακό, θα μπορούσαμε να χαμογελάσουμε.

Οι Παριζιάνοι σκόραραν τρεις φορές και εμείς θέλαμε Goal, το οποίο θα είχαμε καρπωθεί από το 30’. Ο Φαλκάο βρήκε δίχτυα με κεφαλιά. Πανηγύρισε αυτός, πανηγύρισαν οι συμπαίκτες του και το κοινό των Μονεγάσκων, ο ρέφερι έδειξε σέντρα και όταν οι παίκτες του Έμερι ετοιμάστηκαν για τη σέντρα, ο διαιτητής Τουρπέν αποφάσισε να ασχοληθεί κανά πεντάλεπτο με το VAR και τελικά να το ακυρώσει, βρίσκοντας τον Κολομβιανό οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, περίπου μισό λεπτό πριν σημειωθεί το γκολ… Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με αυτό το VAR.

Ακυρωθέν γκολ είχαμε και στο Μπράγκα – Σπόρτινγκ (κι αυτό Goal το θέλαμε) και στο 45’ είδαμε έναν διαιτητή να μην επιτρέπει στους παίκτες των γηπεδούχων να πανηγυρίσουν για ένα ανύπαρκτο φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής… Επίσης, απόφαση που προήλθε μέσω VAR και κατά πολύ ετεροχρονισμένα.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το έντυπο «ΦΩΣ στο Στοίχημα» κινήθηκε σχεδόν σαρωτικά. Ελάχιστες οι απώλειές του σε περίπου 15 προτάσεις. Έτυχε οι δύο από αυτές να είναι τα προαναφερθέντα γκολ. Έχει πάντα σημασία η τελική επιλογή…

Για να δούμε τι συμβαίνει σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων φιλάθλων θα ασχοληθούν με την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Επειδή το ντέρμπι δεν συμπεριλαμβάνεται στο βασικό κουπόνι, αναφέρουμε έναν μέσο όρο αποδόσεων, από αυτές που βλέπουμε να κυκλοφορούν στις υπόλοιπες ανά τον κόσμο στοιχηματικές εταιρείες. Ο άσος κυμαίνεται μεταξύ 1,40 και 1,50 (στα μέσα της εβδομάδας ήταν κάτω από το 1,40), το Χ γύρω στο 3,50 και το διπλό μεταξύ 8,50 και 11,50. Πολύ μεγάλη η απόκλιση στις αποδόσεις της νίκης των «πρασίνων», πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι πάροχοι στοιχήματος το θεωρούν σχεδόν απίθανο. Απλά ενημερωτικά αυτά.

Από το ελληνικό πρωτάθλημα θα διαλέξουμε μόνο το under 2,5 (ίσως και 0-1 γκολ) στην αναμέτρηση της Κέρκυρας με τη Λαμία. Το παν και για τους δύο είναι πρώτα η αποφυγή της ήττας και μετά η διεκδίκηση της νίκης.

Παραδόξως κινούμαστε με λίγα γκολ και στη συνάντηση της Λιόν με την Τουλούζ, γιατί από τους γηπεδούχους θα λείψουν οι δύο κορυφαίοι επιθετικοί και συγχρόνως πρώτοι σκόρερ της ομάδας, ο Φεκίρ και ο Ντίαζ. Δηλαδή σαν να παίζει η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι και τον Λουίς Σουάρες απέναντι σε αντίπαλο με σκληρές γραμμές άμυνας.

Αντίθετα στη Β’ Γερμανίας η επίθεση τόσο της Μπίλεφελντ και ακόμα περισσότερο της Χολστάιν Κίελ μπορεί να επιφυλάξει έναν αγώνα με γκολ και θέαμα. Το συνηθίζουν αμφότερες.

Και αφού ολοκληρώσαμε με τα τέρματα, ας δούμε τα σημεία.

Μετακινούμαστε στην Πόλη. Η Γαλατασαράι καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ύστερα από χρόνια. Όπλο της η έδρα, μέσα στην οποία έχει πανηγυρίσει 12 νίκες σε 13 αγώνες (ισόπαλος ο εναπομείνας). Εύκολα ή δύσκολα περιμένουμε να ξεπεράσει την αντίσταση της Τραμπζονσπόρ.

Πολλά χιλιόμετρα νοτιότερα η Ακίσασπορ συγκρούεται με τη Μπασακσεχίρ. Οι γηπεδούχοι απέχουν πολύ από την επικίνδυνη ζώνη και δεν κινδυνεύουν. Παράλληλα ούτε με θαύμα δεν θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκή έξοδο. Οι φιλοξενούμενοι πάνε για τίτλο. Ένα βαθμό υπολείπονται από τη συγκομιδή της Γαλατασαράι. Προ της διακοπής νίκησαν τη Μπεσίκτας, πρωταθλήτριας και επίσης διεκδικήτριας της κορυφής. Θα είναι …αυτοκτονία να χάσουν έδαφος εξαιτίας της Ακίσασπορ.

Κλείνουμε με την ισπανική Πριμέρα. Η Μάλαγα έχει να βάλει γκολ από το Φεβρουάριο. Και μόλις μπήκαμε στον Απρίλιο. Καλό μήνα κιόλας σε όλους. Είναι ουραγός και καταδικασμένη σε υποβιβασμό, ενώ την έχει πνίξει το άγχος. Η Βιγιαρεάλ είχε αφήσει θετικότατα δείγματα πριν την παύση του πρωταθλήματος. Στοχεύει σε ευρωπαϊκή έξοδο, κρατιέται στη ζώνη του Γιουρόπα Λιγκ και εξετάζει και τις μαθηματικές πιθανότητες για την τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ανώτερη, ποιοτικότερη και ελπίζουμε να το αποδείξει στο γήπεδο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Γαλατασαράι – Τραμπζονσπόρ 1
Ακίσασπορ – Μπασακσεχίρ 2
Μάλαγα – Βιγιαρεάλ 2
Μπίλεφελντ – Χολστάιν Κίελ Over 2,5
Λιόν – Τουλούζ Under 2,5
Κέρκυρα – Λαμία Under 2,5