Μονομαχία στην Αγγλία, εύκολη υπόθεση για την Ντόρτμουντ

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο σημερινό κουπόνι της Παρασκευής (1/3).

Μονομαχία στην Αγγλία, εύκολη υπόθεση για την Ντόρτμουντ

Λιντς-Γουέστ Μπρομ (21:45 Nova)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στη 35η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ.

Η Λιντς έπεσε απότομα από την πρώτη θέση, έχοντας μαζέψει 7 βαθμούς στις τελευταίες 5 αγωνιστικές, ενώ ηττήθηκε από τη Νόριτς, που βρίσκεται πλέον στην κορυφή. Βρίσκεται στη τρίτη θέση (σε ισοβαθμία με την Σέφιλντ) η οποία οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο, σε αντίθεση με τις δύο πρώτες που ανεβένουν απευθείας. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Κιέραν Ρουφ (14 γκολ) και τον σημαντικό μέσο, Άνταμ Φορσό.

Η Γουέστ Μπρομ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και απέχει 4 βαθμούς από τη Λιντς. Εντός έδρας δεν τα πάει πολύ καλά, ωστόσο στα εκτός έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών από τις υπόλοιπες ομάδες (10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες) και έχει το απόλυτο των νικών στις τελευταίες 4 εξορμήσεις της. Έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση (67) με διαφορά ενός γκολ από την πρώτη Νόριτς, ενώ το επιθετικό δίδυμο Ντουάιτ Γκέιλ (16)- Τζέι Ροντρίγκεζ (17) έχουν 33 τέρματα μαζί. Εκτός μένουν ο μέσος Μόρισον και ο εξτρέμ Φίλιπς, ενώ αμφίβολοι είναι ο επιθετικός Ρόμπσον-Κανού και ο μέσος Μπραντ.

Η Λιντς θα παλέψει για τη νίκη ώστε να αντιδράσει για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο η Γουέστ Μπρομ βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα, πόσο μάλλον στα εκτός έδρας παιχνίδια και με αυτά τα κριτήρια η ισοπαλία φαντάζει το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ (21:30 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Η Άουγκσμπουργκ φτάνει όλο και πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας τρεις σερί ήττες και απέχει δύο βαθμούς από τη θέση των μπαράζ της παραμονής/ανόδου. Παρότι αγωνίζεται στη έδρα της, η Ντόρτμουντ δεν είναι αυτή τη στιγμή ο αντίπαλος που θα ήθελε για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, από τη στιγμή που οι Βεστφαλοί παλεύουν για την πρωτιά του πρωταθλήματος. Οι απουσίες για τους γηπεδούχους είναι αρκετές, καθώς τραυματίες είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Άλφρεντ Φινμπόγκασον (10 γκολ), ο στόπερ Τζέφρι Χάουελου, ο βασικός τερματοφύλακας Αντρέας Λούτε, ενώ τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Ρις Όξφορντ.

Η Ντόρτμουντ είδε την Μπάγερν να την πλησιάσει στους τρεις βαθμους, εξαιτίας των τριών συνεχόμενων ισοπαλιών που είχε. Θέλει να ξεφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο από τους Βαυαρούς, καθώς σε ένα μήνα κοντράρονται στο Μόναχο, όπου μπορεί να κριθεί και το πρωτάθλημα. Την περασμένη αγωνιστική νίκησε (3-2) την Λεβερκούζεν εντός έδρας, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά. Τα καλά νέα για τον Λούσιαν Φαβρ είναι πως γύρισαν οι Μάρκο Ρόις και Κρίστιαν Πούλισιτς, ωστόσο αμφίβολοι είναι οι Λούκας Πίστσεκ και Μαρσέλ Σμέλτσερ.

Με δεδομένο τις σημαντικές απουσίες της Άουγκσμπουργκ και την ανάγκη της Ντόρτμουντ να καθαρίσει το παιχνίδι και να παίξει ικανοποιητικά, η επιλογή του διπλού και over 2.5 είναι η πιο λογική αυτή τη στιγμή

Συνοπτικά:

Λιντς-Γουέστ Μπρομ: Χ (3.10)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ: 2&over 2.5 (2.12)