Ξεκαθαρίζει το τοπίο η Μπαρτσελόνα

Μεγάλες αναμετρήσεις στο σημερινό, (6/1) κουπόνι στοιχήματος κυρίως στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο η Μπαρτσελόνα

Λίγο έλειψε να ήταν η επιτυχία στο 100% για 3η μέρα συνεχόμενα. Η Μπέτις παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο 2ο μέρος δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και μάλιστα έχασε από την ουραγό. Ωστόσο, 2/3 και στην χθεσινή μέρα (5/1). Σήμερα θα εμπιστευτώ ξανά την Ισπανία γιατί είναι το πιο αξιόλογο πρωτάθλημα στο κουπόνι αυτού του Σαββατοκύριακου. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ (13:00, Cosmote TV)

Το Είμπάρ-Βιγιαρεάλ ανοίγει την αυλαία των σημερινών αναμετρήσεων της 18ης αγωνιστικής στην Ισπανία. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά το νέο έτος ενώ οι φιλοξενούμενοι την Πέμπτη πήραν το «Χ» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης με δύο γκολ του Καθόρλα. Με ανεβασμένη σχετικά την ψυχολογία, το «κίτρινο υποβρύχιο» θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα σε μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς. Η Εϊμπάρ έχει μόλις 2 ήττες στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος αλλά έχει και 3 νίκες κάτι που σημαίνει πως ναι μεν είναι καλή επιθετικά αλλά υπάρχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία. Με την ψυχολογία ανεβασμένη κι το κίνητρο για να ανέβει βαθμολογικά η Βιγιαρεάλ πιστεύω πως θα καταφέρει να σκοράρει και θα ψάξει την νίκη. Προβλέπεται ανοιχτό κι ωραίο ντέρμπι. Πάμε με το Over 2,5 Goal.

Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15, Cosmote TV)

Η Σεβίλλη υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι (σχεδόν κορυφής) της 18ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται απέναντι στην ευκαιρία να βρεθούν στην δεύτερη θέση από σήμερα. Η ομάδα του Σιμεόνε είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από εκείνης του Ματσίν, επομένως πρόκειται να... «πέσουν» κορμιά στον αγωνιστικό χώρο. Η Σεβίλλη μετρά 6 σερί νίκες στην έδρα της ενώ οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν ηττηθεί στα τελευταία 6 ματς εκτός έδρας και μάλιστα μετρούν ένα σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα! Είναι δύσκολο και άσκοπο κυρίως να ποντάρεις σε τελικό αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης, προσωπικά θα επιλέξω το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες εκατέρωθεν.

Χετάφε-Μπαρτσελόνα (21:45, Cosmote TV)

Επιστροφή στα γήπεδα για τις δύο ομάδες και πρώτη αναμέτρηση για το νέο έτος. Σε ρυθμούς Ραμπιό «κινούνται» στην Μπαρτσελόνα καθώς έχει βουίξει ο κόσμος πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μετακομίσει στην Βαρκελώνη το καλοκαίρι ως ελεύθερος ο Γάλλος μέσος. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την σεζόν με 4Χ4 για την μήνα Δεκέμβρη και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ! Η Χετάφε το παλεύει και μάλιστα έχει ηττηθεί μόλις μια φορά στα τελευταία εννιά ματς πρωταθλήματος! Όμως σήμερα, είναι ευκαιρία της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε να μεγαλώσει την διαφορά από τις ομάδες που επιδιώκουν την πρώτη θέση. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην Σεβίλλη, η «Μπάρτσα» εάν κερδίσει θα έχει μεγαλώσει την διαφορά είτε με την δεύτερη είτε με την τρίτη ομάδα της κατάταξης. Πιστεύω πως οι «μπλαουγκράνα» θα προσπαθήσουν να «καθαρίσουν» το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Συνοπτικά:

Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ: Over 2,5 Goal (1,70)

Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης: Goal-Goal (1.75)

Χετάφε-Μπαρτσελόνα: 2/2 (1.80)