Μέσα σε ό,τι απέμεινε

Οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας μας απασχολούν κατά κύριο λόγο.

Μέσα σε ό,τι απέμεινε

Ξημέρωσε ένα Σάββατο διαφορετικό από τα περισσότερα της χρονιάς όσον αφορά στο στοίχημα. Αυτή τη μέρα συνήθως διεξάγονται γεμάτες αγωνιστικές σε όλες τις κατηγορίες όλων των χωρών του πλανήτη. Έχει συνδεθεί άρρηκτα με το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση με το στοίχημα.

Από τη στιγμή λοιπόν που ειδικά σήμερα δεν βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά πρωταθλήματα και συγχρόνως δεν δίνουν φιλικές αναμετρήσεις ούτε οι Εθνικές ομάδες, το πεδίο δράσης μας περιορίζεται στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Σχεδόν αποκλειστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να επιλέξουμε πολύ μικρά δελτία και συγχρόνως να δαπανήσουμε το χαμηλότερο δυνατό ποσό. Ποντάρουμε μόνο για να ευχαριστηθούμε το στοίχημα χωρίς άγχος και δίχως να έχουμε στο νου μας εκατομμύρια.

Οφείλουμε να τα σημειώσουμε αυτά, γιατί κατά τη γνώμη μας αποτελούν κριτήριο αξιοπιστίας και μέρος της δουλειάς που κάνουμε τόσα χρόνια στο «ΦΩΣ». Πρέπει να ξέρουμε να διαβάζουμε το πρόγραμμα και να επιλέγουμε τις στιγμές που υπάρχουν προϋποθέσεις για σοβαρές στοιχηματικές απόπειρες.

Πριν περάσουμε στα σημερινά, να θυμίσουμε ότι χθες που κινηθήκαμε με βάση την τάση της στοιχηματικής αγοράς, πήραμε το αξιοπρεπές διπλό της Βραζιλίας και το τεράστιο της Λευκορωσίας. Αντίθετα, δεν ευδοκίμησαν οι προσδοκίες για νίκη της Πολωνίας (έχασε μέσα στο Βρότσλαβ από τη Νιγηρία) και της Ουκρανίας (έμεινε στο 1-1 με τη Σαουδική Αραβία, αφήνοντας αναξιοποίητες πολλές φάσεις).

Πάμε τώρα στις νέες προσδοκίες μας.

Πρώτα στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας. Στρέφουμε την προσοχή μας μια ομάδα με ισχυρό brand name για το εν λόγω πρωτάθλημα και με βλέψεις ανόδου. Συγχρόνως το ρόστερ της διαθέτει την ποιότητα, ώστε να διεκδικεί με βάσιμες αξιώσεις τους στόχους τους.

Πρώτα ενδιαφερόμαστε για τη Γουίγκαν. Πέρασε πολύ ωραίες στιγμές στο Κύπελλο. Αποκλείστηκε από τη Σαουθάμπτον στην 8άδα και πλέον αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα και στο μεγάλο σκοπό της σεζόν. Το πρώτο της δείγμα αντίδρασης ήταν θετικότατο (το εμφατικό 3-0 επί της Γουόλσολ που μας πλήρωσε την Τετάρτη). Σήμερα έχει νέα αποστολή εκτός έδρας. Για την ακρίβεια ετοιμάζεται για το 13ο της διπλό (τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα εκ των 24 μονομάχων). Αντίπαλός της η ουραγός Μπέρι. Μαχητική και σκληρή θα πάει το ματς στη δύναμη, όμως οι φιλοξενούμενοι μπορούν να το κρίνουν ακόμα και με μια φάση. Διπλό.

Κατεβαίνουμε μια κατηγορία και η σκέψη μας κινείται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος. Η Κόβεντρι βρήκε ρυθμό και εισχώρησε στη ζώνη των μπαράζ ανόδου. Σκοπός της να σταθεροποιηθεί και να διεκδικήσει και κάτι περισσότερο, όπως η Γουίγκαν. Σύμμαχός της η ισχυρή έδρα και η ακόμα πιο ισχυρή άμυνα. Σύμμαχός της και η αδυναμία της αντιπάλου της. Η Γκρίμσμπι παραπαίει. Η τελευταία της νίκη …χρονολογείται από τις 9 Δεκεμβρίου. Από τότε μεσολάβησαν 21 αγωνιστικές, εκ των οποίων έχασε τις 17… Η διαφορά δυναμικότητας και η φόρμα συν την έδρα δείχνει άσο.

Ανεβαίνουμε επίπεδο δυσκολίας. Παραμονή στην τέταρτη κατηγορία. Η Μάνσφιλντ είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες. Πέρασαν 3 αγωνιστικές και έσκυψε το κεφάλι μόνο στις 6. Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 38 γκολ παθητικό (την καλύτερη την έχει η Κόβεντρι με 31) και παλεύει για την άνοδο. Δεν ηττήθηκε ούτε στο Μίντοου Λέιν από την ακόμα πιο ισχυρή Νοτς Κάουντι, την οποία ισοφάρισε στο 99’ και ανέκτησε και ψυχολογία. Αντιμετωπίζει τη Φόρεστ Γκριν. Αυτή μάχεται για την παραμονή της, αλλά η άμυνά της δεν συνηγορεί σε αυτό το στόχο. Προέρχεται από τρεις ήττες και σε τέσσερα παιχνίδια (στο τέταρτο έφερε ισοπαλία) δέχτηκε 11 γκολ. Η Μάνσφιλντ είναι καλύτερη και πιο ποιοτική. Το διπλό πλησιάζει τις αποδόσεις διπλασιασμού.

Κλείνουμε τετράδα με ένα over 2,5 από την τρίτη κατηγορία της Σκωτίας. Βλέπουμε ότι στα 6 πρόσφατα ματς της Άλμπιον Ρόβερς σημειώθηκαν συνολικά 22 γκολ. Στο ίδιο διάστημα εμφανίζονται 23 τέρματα στην εστία της Αλόα και των αντιπάλων της. Ας συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό λοιπόν.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μπέρι – Γουίγκαν 2

Κόβεντρι – Γκρίμσμπι 1
Φόρεστ Γκριν – Νοτς Κάουντι 2

Άλμπιον Ρόβερς – Αλόα Over 2,5