Ας προσέχει για να έχει

Η προσπάθεια της Εθνικής στην Φινλανδία και τα υπόλοιπα ματς του Nations League - Ταμείο πάλι χθες με το 2,45 της Ιταλίας

Ας προσέχει για να έχει

Εθνικών ομάδων συνέχεια. Το βλέμμα μας στρέφεται στην ελληνική ομάδα. Ταξίδεψε στην Φινλανδία για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Διαβάζουμε τα ρεπορτάζ και μαθαίνουμε για πίεση στον Σκίμπε, για κακό ποδόσφαιρο από την ομάδα και για άσχημο κλίμα και άλλα σχετικά που δημιουργούν συνθήκες πίεσης για τη νίκη. Και εμείς βλέπουμε ότι αν η Ελλάδα δεν χάσει από την πρωτοπόρο Φινλανδία στο Τάμπερε, την αμέσως επόμενη αγωνιστική την υποδέχεται στην Αθήνα. Προφανώς και εκείνο το ματς είναι ο «τελικός» και όχι το αποψινό.

Σήμερα το καλύτερο θα ήταν φυσικά η νίκη όπως πάντα και ακολούθως η αποφυγή της ήττας, κοινώς η ισοπαλία. Με βάση αυτή τη λογική εικάζουμε ένα ματς με την ελληνική ομάδα να διεκδικεί ποσοστό στην κατοχή της μπάλας και διάθεση να επιτίθεται μετρημένα, χωρίς να δηλαδή να αφήνει χώρους για τους Φινλανδούς και για τον Πούκι.

Αν αυτή η σκέψη βγει, θα δούμε έναν αγώνα με λίγα ή και καθόλου γκολ. Γι’ αυτό θα πάρουμε το under 2,5 και το no goal. Να θυμίσουμε ότι η Φινλανδία μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και όλες επιτεύχθηκαν με σκορ 1-0. Και οι δύο επικρατήσεις της Ελλάδας επίσης με 1-0 σφραγίστηκαν! Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα; Οι Σκανδιναβοί έχουν δώσει 8 ματς μέσα στο 2018. Αν εξαιρεθεί το πρώτο του Ιανουαρίου με την Ιορδανία, όλα ήταν No Goal και τα έξι under! Πολλά γκολ έβαλε μόνο στη Μάλτα (5-0).

Ασχολούμαστε και με το δεύτερο αγώνα του ελληνικού ομίλου. Η Εσθονία παίζει με την Ουγγαρία. Τρία ματς έχουν δώσει οι Εσθονοί και τα έχουν χάσει όλα. Το θέμα δεν είναι η καθ’ αυτή ήττα τους. Είναι ότι και στα τρία ο εκάστοτε αντίπαλός τους νίκησε με 1-0. Τεράστιο πρόβλημα στο γκολ έχουν οι εκπρόσωποι της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης. Η Ουγγαρία από την πλευρά της υπέστη δύο ήττες επίσης με σκορ 1-0! Στο τρίτο ματς κέρδισε από το πουθενά την Ελλάδα με 2-1. Η βάση των ομάδων είναι αμυντικογενής. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Λίγα γκολ, ίσως και καθόλου…

Όσο για χθες, πέρασε το ωραίο 2,45 της Εθνικής Ιταλίας. Μπορεί να νίκησε 1-0 την Πολωνία με γκολ στις καθυστερήσεις, όμως δικαιούτο να έχει βρει δίχτυα πολύ νωρίτερα. Εκτός από τα δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, ολοκλήρωσε 12 τελικές, οι 5 εντός εστίας και ο Τσέζνι έπιασε τα άπιαστα μέχρι να νικηθεί.