Θα συνέλθει σύντομα η υπερδύναμη;

Κουβέντα και στοίχημα πάνω στην Εθνική Γερμανίας

Θα συνέλθει σύντομα η υπερδύναμη;

Το ματς της ημέρας λαμβάνει χώρα στο Άμστερνταμ. Η Ολλανδία αναμετράται με τη Γερμανία. Στην υπερδύναμη εδράζονται οι απορίες μας.

Λένε ότι είναι η πιο έμπειρη ομάδα. Και παρατηρούμε την αποστολή της. Βλέπουμε ότι στη θέση του τερματοφύλακα (Νόιερ) και στην άμυνα (Χούμελς, Μπόατενγκ, Έκτορ, Ρούντιγκερ κ.α) όντως η πείρα φαίνεται από μακριά.

Στα χαφ όμως; Ο Γκορέτσκα, ο Ντράξλερ, ο Μπραντ, ο Σανέ, ο Ρούντι και ο Κίμιχ πού τη βρήκαν την εμπειρία; Μόνο ο κουρασμένος Κρόος κρατάει από την παλιά φρουρά. Μια ματιά και στους επιθετικούς. Ο πλέον πεπειραμένος Τόμας Μίλερ είναι ίσως ο πιο ντεφορμέ ποδοσφαιριστής πρώτης γραμμής εδώ και δύο χρόνια. Κοντά του διεκδικούν θέση ο νεαρός Βέρνερ της Λειψίας και ο βαρύς Ουτ της Σάλκε.

Αναφερόμαστε ουσιαστικά σε μια ομάδα που τα πήρε όλα προ ετών και προσπαθεί να ανανεωθεί. Νέα αρχή κάνουν τα «πάντσερ» και η αποτυχία στο Μουντιάλ ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί. Θεωρούμε ότι θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν το χαμένο χαρακτήρα και τη χημεία τους. Άλλο αρνητικό ότι τα μετόπισθεν απαρτίζονται ως επί το πλείστον από τους υπερφορτωμένους και φορτισμένους αρνητικά ποδοσφαιριστές της Μπάγερν.

Στην αντίπερα όχθη η Ολλανδία ύστερα από χρόνια αποτυχιών πέρασε στην ανυποληψία και πλέον, προσπαθεί να κάνει νέα αρχή με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της. Από ταλέντο σφύζει, από ενθουσιασμό επίσης. Το ίδιο και από δυνάμεις και ταχύτητα. Αν βρει και τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζονται, θα μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Θα κοντράρουμε τους Γερμανούς για χάρη των νέων Ολλανδών. Αουτσάιντερ κιόλας οι γηπεδούχοι; Άρα μας βολεύει και η διπλή στήλη του 1Χ.

Αφήνουμε τις Εθνικές ομάδες και διεκδικούμε κάτι ενδιαφέρον στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας. Η Κέμπριτζ είναι προτελευταία (23η) και μετρά πέντε ήττες και μια ισοπαλία. Στο διάστημα αυτό η εστία της έχει παραβιαστεί 15 φορές. Η Μίλτον Κέινς Ντονς ξεκίνησε τη σεζόν με βλέψεις απευθείας ανόδου. Αρχικά άντεξε στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Μέσα στο Σεπτέμβριο έχασε έδαφος και απομακρύνθηκε από την κορυφή. Από τις αρχές του Οκτώβρη όμως, φανέρωσε σημάδια ανάκαμψης. Νίκησε 2-0 τη γηπεδούχο Πορτ Βέιλ και αμέσως μετά με 3-0 την Τσέλτεναμ. Ώρα να τριτώσει το καλό για να επιστρέψει στις θέσεις που στοχεύει (1-3). Διπλό λοιπόν κόντρα στην Κέιμπριτζ.

Αυτή τη δυάδα έχουμε για σήμερα. Αφενός πληρώνει μια χαρά και αφετέρου δεν υπάρχει λόγος να ανοιχτούμε περισσότερο.