Τροφή από το League Trophy

Ο μικρός αγγλικός θεσμός κρατά ζωντανό το στοίχημα σήμερα

Τροφή από το League Trophy

Τείνει να γίνει συνήθεια. Με το που διακόπτονται τα βασικά πρωταθλήματα, την αμέσως επόμενη μέρα διεξάγονται αγώνες για το αγγλικό League Trophy. Παντελώς άσημος και άγνωστος ο θεσμός. Δεν τον παίρνουν στα σοβαρά ούτε οι ίδιοι οι Άγγλοι. Γι’ αυτό συμμετέχουν ομάδες από την τρίτη κατηγορία και κάτω μέχρι και αυτές των U23. Όμως, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες κάτι μπορεί να βγει. Ευνοούνται οι σύλλογοι με το μικρομεσαίο ιστορικά όνομα που μετέχουν όμως στα χαμηλότερα κλιμάκια του ποδοσφαίρου της χώρας.

Αναζητήσαμε όσες περισσότερες πληροφορίες ήταν δυνατό και επιλέξαμε τρία παιχνίδια, στα οποία διεκδικούμε μεγάλες αποδόσεις. Πρώτα με το ματς της Πλίμουθ (τρίτη κατηγορία) με τη Σουίντον (τέταρτη κατηγορία). Αυτή η διαφορά πάντως, δεν φαίνεται στην αποτελεσματικότητα και στο κλίμα που διέπει τους δύο αντιπάλους. Η Πλίμουθ είναι προτελευταία και θεωρητικά τουλάχιστον το μέλημά της είναι να αφοσιωθεί στην προσπάθεια για την παραμονή. Η Σουίντον περνά μια περίοδο αστάθειας και από εκεί που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της Λιγκ 2, βρέθηκε στα μέσα της κατάταξης. Έχει το υλικό και το περιθώριο να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης.

Αφού προσφέρεται και σε τιμές αουτσάιντερ μας αρκεί και να μη χάσει στην κανονική διάρκεια. Και στα πέναλτι (δεν υπολογίζεται παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας) ας γίνει ό,τι ορίσει η τύχη. Χ2.

Μπράντφορντ – Όλνταμ. Ξανά το ίδιο σκηνικό. Η γηπεδούχος ομάδα κατέχει την 22η θέση στην τρίτη κατηγορία και βέβαια κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η φιλοξενούμενη είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της τέταρτης κατηγορίας. Ήταν από τις επικρατέστερες για να βρεθεί στη Νάσιοναλ Λιγκ (πέμπτη κατηγορία), όμως σε 12 αγωνιστικές έχει υποστεί μόνο τρεις ήττες. Μπορεί να διακριθεί και σε αυτή τη διοργάνωση. Νέο Χ2, επίσης μεγάλων αποδόσεων.

Και μία κίνηση βασισμένη σε υπολογισμό τερμάτων. Η Σκάνθορπ ανήκει στην τρίτη κατηγορία. Από τις 24 ομάδες του πρωταθλήματος έχει την πέμπτη καλύτερη επίθεση (20 γκολ σε 12 αγωνιστικές) και τη δεύτερη ασθενέστερη άμυνα (24 γκολ). Από τα 44 αυτά γκολ, τα 26 έχουν σημειωθεί σε 6 αγώνες στο γήπεδό της. Η βαθμολογία της (στα μέσα της κατάταξης) της επιτρέπει να διεκδικήσει κάτι καλό στο Λιγκ Τρόφι και λογικά θα πιέσει ξανά. Η Λίνκολν οδηγεί την κούρσα της τέταρτης κατηγορίας. Δεν παραβιάζεται εύκολα η εστία της, ωστόσο σχεδόν πάντα σκοράρει ένα με δύο γκολ. Αν υποθέσουμε ότι σήμερα θα βάλει το λιγότερο ένα, αλλά και θα δεχτεί κιόλας, προκύπτουν κινήσεις τόσο με το Goal όσο και με το Over 2,5.