Εφαλτήριο ανάκαμψης

Πάλι ταμείο πήγαμε χθες!

Εφαλτήριο ανάκαμψης

Οι επιτυχίες έχουν γίνει συχνό φαινόμενο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Χθες πήγαμε ξανά ταμείο. Με δύο ματς ασχοληθήκαμε και προέκυψαν τρεις σωστές προτάσεις. Εικάσαμε ότι η ταλαιπωρημένη Μονακό θα στραβοπατούσε μέσα στο Λουί Ντε και μπροστά στη νεοφώτιστη Νιμ και το τελικό 1-1 μας απέδωσε επί 3,85. Η διπλή ευκαιρία του Χ2 είχε απόδοση 2,20.

Στο παιχνίδι της Ουέσκα με τη Σοσιεδάδ περιμέναμε διπλό (2,05) και να σκοράρουν πρώτοι οι φιλοξενούμενοι (1,85).

Σήμερα σχεδιάζουμε μια τετράδα, βασισμένη σε ομάδες που έχουν μεγάλους στόχους, αλλά δεν ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν στα πρωταθλήματά τους. Βασικό τους εφόδιο η ποιοτική ανωτερότητα στο ρόστερ έναντι των αντιπάλων τους. Επίσης είναι σημαντικό ότι οι τρεις από αυτές τονώθηκαν ψυχολογικά είτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είτε στα πρωταθλήματά τους και η άλλη έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στις προηγούμενες αναμετρήσεις της.

Για παράδειγμα η Ατλέτικο κέρδισε επιτέλους. Την κατάλληλη στιγμή, μάλιστα και με ανατροπή στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Μονακό. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα αυτό (2-1) να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάκαμψη και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Διπλό κόντρα στη Χετάφε. Σύμμαχος και η παράδοση με τέσσερις σερί νίκες.

Στην Αυστρία η Στουρμ Γκρατς τα κατάφερε (επίσης επιτέλους) και πανηγύρισε σημαντική νίκη, εκτός έδρας (3-2 την Αντμίρα). Φιλοξενεί την Μάτερσμπουργκ των 5 ηττών σε 7 αγωνιστικές και με τη χειρότερη άμυνα (19 γκολ) του πρωταθλήματος. Τι άλλο θέλει για να πάρει ακόμα τρεις βαθμούς η Στουρμ;

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να υπέστη τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, όμως έβγαλε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Άφησε καλές εντυπώσεις στο Καραϊσκάκη την προηγούμενη εβδομάδα και στην πρεμιέρα αδικήθηκε στην Τούμπα χάνοντας 1-0 από ανύπαρκτο πέναλτι. Αφού πέρασε από αυτές τις δύο έδρες και αντιμετώπισε και την ΑΕΚ, αναζητά την πρώτη του νίκη. Στο σπίτι του κόντρα στον Απόλλωνα. Τρεις ήττες μετρά και αυτός, όμως από Λάρισα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ. Άλλαξε προπονητή, αλλά δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αλλαγή κλίματος στη Λέγκια Βαρσοβίας. Νίκησε 1-0 τη Λεχ Πόζναν στο απόλυτο ντέρμπι του πολωνικού ποδοσφαίρου και τώρα τρέχει για να καλύψει το πολύ χαμένο έδαφος. Επιτακτική ανάγκη να κάνει διπλό στο γήπεδο της ασταθούς Λέγκνικα.