Έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν διοργανώσεις;

Σκέψεις για τους αγώνες της ελληνικής και της ελβετικής Εθνικής ομάδα

Έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν διοργανώσεις;

Με μια γενική ματιά η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ. Από το Βέλγιο έχασε την πρώτη θέση στον όμιλό της, δηλαδή την ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και μετά, στα μπαράζ, έμεινε εκτός συνέχειας από την Κροατία τη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ίσως να μπορούσε να αποδειχθεί πιο ανταγωνιστική ή να έπαιρνε περισσότερους βαθμούς στα πιο βατά παιχνίδια, όμως ακόμα μια χρονιά ήταν μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης σε σπουδαία διοργάνωση.

Από τη στιγμή που οι προκριματικές σειρές αποτελούν πάντα δύσκολο δρόμο για τη συμμετοχή στα κορυφαία ραντεβού, η ελληνική ομάδα δεν μπορεί να αδιαφορήσει για ένα θεσμό, ο οποίος αποτελεί διαδρομή για το EURO και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ποδοσφαιριστές ικανούς έχει και έμπειρους επίσης. Η αντίπαλός της, η Εσθονία, σίγουρα δεν αποτέλεσε ποτέ φόβητρο και βέβαια ούτε και τώρα τρομάζει. Προσοχή χρειάζεται και ξεπερνιέται το εμπόδιό της.

Το διπλό ανεβαίνει στο 1,90 και μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Από το Ταλίν, μετακινούμαστε στο Σεν Γκάλεν. Εκεί αγωνίζεται ως γηπεδούχος η Ελβετία. Όπως η Ελλάδα, έτσι και αυτή δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέξει διοργάνωση. Σε ό,τι της παρουσιάζεται καλείται να εμφανίζει το καλύτερό της πρόσωπο και όπου βγει…

Είναι σημαντικό ότι διατήρησε τον κορμό που την οδήγησε στη φάση των «16» του πρόσφατου Μουντιάλ και ακόμα περισσότερο ότι παραμένει στον πάγκο ο προπονητής Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, αυτός δηλαδή που την οδηγεί εδώ και πέντε χρόνια.

Αντίθετα η Ισλανδία εκτός του ότι ποτέ δεν αποτέλεσε την παγκόσμια υπερδύναμη, έκανε κάποιες εκπλήξεις επειδή χαρακτηριζόταν από ομοιογένεια. Το οικογενειακό της κλίμα διαταράχθηκε με την απομάκρυνση του προπονητή Χαλγκρίμσον. Επιπλέον, αποχώρησαν και σημαντικά της στελέχη.

Υπό αυτές τις συνθήκες έχει τύχη και ο άσος της Ελβετίας.

Μια ματιά και στη συμπαθή μας τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας. Δεν διακόπτεται αυτό το πρωτάθλημα. Η Λίνκολν εξ’ αρχής είχε βάλει στόχο την άνοδο. Η οικονομική της ευρωστία και το ικανότατο σύνολό της, συνέβαλαν και σε ένα ικανοποιητικότατο ξεκίνημα. Σε έξι αγωνιστικές σημείωσε 5 νίκες και μια ισοπαλία. Έχει και την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 14 γκολ και βέβαια στέκεται στην κορυφή της κατάταξης. Είναι φαβορί απέναντι στη 16η Κρόουλι. Ας δικαιώσει τον τίτλο της.