Οι Ιταλοί και οι Σέρβοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη μας

Ήταν κάποτε μια παγκόσμια υπερδύναμη. Την έλεγαν Εθνική Ιταλίας. Κατακτούσε Μουντιάλ και EURO και αν δεν έφτανε στην εκάστοτε κορυφή ήταν σχεδόν πάντα διεκδικήτριά της. Γι’ αυτό ενέπνεε το σεβασμό παγκοσμίως.

Οι Ιταλοί και οι Σέρβοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη μας

Πριν από περίπου 10 μήνες αντιμετώπισε τη Σουηδία στα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν κατάφερε να της βάλει ούτε ένα γκολ και μετατράπηκε τηλεθεάτρια του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Πλέον, επιθυμεί να ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη. Και για τις Εθνικές ισχύει ό,τι γνωρίζουμε και για τους συλλόγους. Οι μεγάλες ομάδες εύκολα ή δύσκολα, αργά ή γρήγορα, θα βρουν το δρόμο τους.

Η νέα «Σκουάντρα Ατζούρα» λοιπόν, του Ιμόμπιλε και του Μπαλοτέλι μεταξύ άλλων, μπαίνει στο χορό του Nations League και υποδέχεται στη Μπολόνια την Πολωνία. Ο Λεβαντόφσκι και ο Μίλικ θα φιγουράρουν στην επίθεσή της, όμως θυμόμαστε ότι αυτή η ομάδα έκανε τον κύκλο της, ο οποίος έκλεισε εντελώς άδοξα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σημειώθηκε αλλαγή προπονητή (ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γέρζι Μπρέζεκ αντί του Πάβελ Ναβάλκα) και αντικατάσταση αρκετών προσώπων (δεν εμφανίζονται ξανά οι Πίστσεκ, Γεντρέιτσικ, Πάζνταν, Γκροσίτσκι και Τεόντορτσικ μεταξύ άλλων). Σε μεταβατικό στάδιο οι Πολωνοί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Ιταλούς, όμως θεωρούμε ότι η δική τους αποφασιστικότητα θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό σε συνδυασμό με την έδρα, μας οδηγεί στην επιλογή του άσου.

Στο μεταξύ, μας ενδιαφέρει και η αναμέτρηση του Βίλνιους. Η Λιθουανία αναμετράται με τη Σερβία. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σημερινοί γηπεδούχοι δεν φημίζονται ούτε για τα τεχνικά τους χαρίσματα ούτε για την ικανότητά τους να κερδίζουν ανώτερα συγκροτήματα.

Οι Σέρβοι περνούν μια περίοδο αναταραχής (Μιλιβόγεβιτς εναντίον Κρστάιτς κλπ), αλλά η ποιότητά τους είναι δεδομένη και την ώρα του αγώνα οι διεθνείς Βαλκάνιοι δεν θα σκέφτονται αν λείπει ο «Μίλι», ο Στοϊκοβιτς και ο Ιβάνοβιτς (αποκλείστηκαν με απόφαση προπονητή), αλλά το πώς θα παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Και ο Μίτροβιτς παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.