Μάχες μέχρις εσχάτων

Στροφή στο Champions League και στο αγγλικό Λιγκ Καπ

Μάχες μέχρις εσχάτων

Επαναληπτικοί αγώνες για τα play off του Champions League σημαίνουν πραγματικά μάχες μέχρι εσχάτων. Δεν είναι μόνο η δόξα και το πρεστίζ του να μετέχει μια ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση είναι η σταθερότητα ή η απογείωση των οικονομικών της. Δεν είναι λίγα τα 15 εκατομμύρια, ακόμα και για τους οικονομικά εύρωστους Άγγλους.

Έτσι, τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τις ρεβάνς. Αυτό το θέμα σε συνδυασμό με την ποιότητα και τον αγωνιστικό προσανατολισμό των ομάδων, μπορεί να αποτελέσει βάση για στοίχημα.

Αν λοιπόν διαλέγαμε από όλη τη μέρα μόνο ένα παιχνίδι, αυτό θα ήταν η σύγκρουση της Ντιναμό Κιέβου με τον Άγιαξ. Ο «Αίας» είχε νικήσει 3-1 στο Άμστερνταμ. Δεν είναι από τις ομάδες που βασίζονται στην άμυνα και οι Ουκρανοί δεν είναι από τις ομάδες που δεν ρισκάρουν, πόσο μάλλον αν είναι αναγκασμένη να το κάνει.

Οι γηπεδούχοι αν πιέσουν, θα βρουν τον τρόπο να σκοράρουν και οι Ολλανδοί έχουν όντως πολύ καλή επιθετική γραμμή, όπως φαίνεται από τους αγώνες τους στη σειρά των προκριματικών και στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Κι αν τα σκορ των όποιων αναμετρήσεων δεν αντικατοπτρίζουν πάντα τη ροή του όποιου αγώνα, ο αριθμός των τελικών προσπαθειών ποτέ δεν λέει ψέματα για το πώς κινείται μια ομάδα στο γήπεδο.

Πρώτη επιλογή λοιπόν, το GOAL και σε δεύτερη φάση το over 2,5.

Για τους ίδιους λόγους κάνουμε τις ίδιες επιλογές στον αγώνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη Γιουνγκ Μπόις. Όταν μια ελβετική ομάδα - πλην της …παλιάς Βασιλείας – αποφασίζει να ρισκάρει, το εκάστοτε παιχνίδι μπορεί να γίνει …ροντέο. Στο εν λόγω ματς αξίζει και η κίνηση του να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο μεταξύ, έχουμε και Λιγκ Καπ Αγγλίας. Μια διοργάνωση που σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις περισσότερες ομάδες. Όμως, ακόμα και αν αυτές δεν στοχεύουν στον τίτλο αυτό, μπορούν να βλέπουν τις αναμετρήσεις του εν λόγω θεσμού σαν τρόπο για να βρουν ρυθμό ή να ανακτήσουν ψυχολογία.

Και για τη Γουέστ Χαμ κυριολεκτικά δεν πάει άλλο. Τρεις αγωνιστικές πέρασαν στην Premier League και ο απολογισμός είναι τρεις ήττες. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, τα πάντα γλυκαίνουν με μια νίκη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο ανάλογων επιτυχιών στη συνέχεια. Τη στιγμή που μιλάμε οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να αδιαφορήσουν για το Λιγκ Καπ. Κανείς δεν θα τους συγχαρεί αν αποκλείσουν την κατά τρεις κατηγορίες υποδεέστερη Γουίμπλεντον. Αν όμως αποκλειστούν, η ήττα θα μοιάζει με καταστροφή.

Ο Πελεγκρίνι θα χρησιμοποιήσει όσους υγιείς παίκτες διαθέτει πιθανότατα. Και υπό αυτές τις συνθήκες, το 1,65 του διπλού έχει την αξία του.