Γύρω από το απόλυτο

Αγγίξαμε μεγάλο «ταμείο» χθες και το διεκδικούμε και σήμερα

Γύρω από το απόλυτο

Εύκολα νίκησε η Λιντς χθες, το ίδιο και η Έβερτον. Σημειώθηκαν όντως 2-3 γκολ στον αγώνα της Σάλτσμπουργκ με τη Χάρτμπεργκ. Χρειαζόμασταν τέσσερα τέρματα στην πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά το σκορ της αναμέτρησης με την Αλαβές ανέβηκε μέχρι και το 3-0.

Αγγίξαμε νέο μεγάλο «ταμείο» και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην το διεκδικήσουμε ξανά και ξανά. Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε ακόμα μια τετράδα.

Μια απόπειρα και στην Τσεχία. Αυτή η Καρβίνα μετρά τέσσερις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Δεν είναι μόνο αυτό. Αν θεωρηθεί επιτυχία το 0-1 από τη Σλόβαν Λίμπερετς, στα επόμενα τρία ματς δέχτηκε από 4 γκολ! Η πρωταθλήτρια Βικτόρια Πλζεν που έχει κερδίσει και στις τέσσερις αγωνιστικές, μπορεί να κάνει πέντε τις επιτυχίες της και 15 τους βαθμούς της. Αρκεί να παρουσιάσει τη στοιχειώδη σοβαρότητα.

Αν μια ομάδα μπορεί να θεωρείται περισσότερο έτοιμη από όλες τις άλλες στην Ισπανία, αυτή είναι η Σεβίλλη. Ήταν άκρως ανταγωνιστική στο εγχώριο Σούπερ Καπ απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και στα δύο παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις για το Γιουρόπα Λιγκ και τα κέρδισε και τα δύο. Ήδη έχει δώσει τρία σημαντικά επίσημα ματς και η νεοφώτιστη Ράγιο Βαγιεκάνο κανένα. Αυτή η συγκυρία μάλλον ευνοεί τους Σεβιγιάνους και θα δοκιμάσουμε στην επικράτησή τους που πληρώνει και μια χαρά.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δήλωσε χθες ότι η Ίντερ είναι έτοιμη να κερδίσει κάθε αντίπαλο στο ιταλικό πρωτάθλημα και ότι συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του σκουντέτο. Πράγματι οι «νερατζούρι» έχουν διατηρήσει τα κορυφαία τους στελέχη (Ικάρντι, Πέρισιτς κ.α), έχουν ενισχυθεί κιόλας. Το έμψυχο δυναμικό τους είναι κατά πολύ ανώτερο της Σασουόλο και μακάρι να φανεί αυτή η ανωτερότητα στο γήπεδο.

Να κλείσουμε με απόδοση διπλασιασμού και ακόμα μεγαλύτερη. Με τα 4-6 γκολ στη συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Χάντερσφιλντ. Οι «πολίτες» είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Οι αντίπαλοί τους ηττήθηκαν 3-0 στο ξεκίνημα της Premier League από την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι σκόραραν στις τρεις από τέσσερις εντός εστίας τελικές προσπάθειές τους! Αν μη τι άλλο οι παίκτες του Γκουαρντιόλα μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες.