Ή θα κερδίσει ή θα αποκλειστεί η κάτοχος του Κόπα Άφρικα, Αλγερία

Η τελευταία ημέρα των ομίλων του Κόπα Άφρικα είναι η σημερινή. Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει περίφημα στη διοργάνωση, ελπίζουμε να βάλουμε και το κερασάκι στην τούρτα με τη νίκη της Αλγερίας.

Ή θα κερδίσει ή θα αποκλειστεί η κάτοχος του Κόπα Άφρικα, Αλγερία

Στο καταληκτικό ματς του πέμπτου ομίλου στο Κόπα Άφρικα η Ακτή Ελεφαντοστού αντιμετωπίζει την Αλγερία. Στην πόλη Ντουάλα του Καμερούν το ματς. Ένα γκολ δώρο του γκολκίπερ Σανγκαρέ στέρησε από την Ακτή Ελεφαντοστού τη νίκη απέναντι στη Σιέρα Λεόνε, που θα ισοδυναμούσε με την πρόκριση. Αντιθέτως, οι Ιβοριανοί πλέον αισθάνονται κίνδυνο. Βρίσκονται για 24η φορά στην τελική φάση, ωστόσο ο πρόσφατος αποκλεισμός από το επερχόμενο Μουντιάλ είχε ήδη σκορπίσει απογοήτευση και ο Γάλλος τεχνικός Πατρίς Μπομέλ παίζει το… κεφάλι του στο τουρνουά. Εμφανώς οι «ελέφαντες» έχουν χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής που τους χαρακτήριζε την προηγούμενη δεκαετία.

Αν η λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στη Σιέρα Λεόνε ήταν βόμβα πρώτου μεγέθους, η ήττα της Αλγερίας από τη Γουινέα Ισημερινού ενδεχομένως να ισοδυναμεί με καταστροφή. Η πρωταθλήτρια Αφρικής και πάλι δεν αξιοποίησε την υπεροχή της και, υποκύπτοντας έπειτα από αήττητο 35 αγώνων, πλέον τα παίζει όλα για όλα απέναντι στην ισχυρή Ακτή Ελεφαντοστού.

Πλέον οι αστέρες Μαχρέζ και Σλιμανί καλούνται να πάρουν τις «αλεπούδες της ερήμου» στις πλάτες τους και να τις οδηγήσουν στην νίκη, που είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα σημάνει πρόκριση. Το κίνητρο οδηγός μας στην επιλογή του καλοπληρωμένου διπλού.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία 2 (2,35)