Πληρώνει καλά η Γουϊνέα Μπισάου

Το Κόπα Άφρικα εξελίσσεται σε χρυσωρυχείο για τη στήλη, καθώς καθημερινά περνάμε καλοπληρωμένα σημεία, όπως συνέβη και χθες με το Μαρόκο.

Πληρώνει καλά η Γουϊνέα Μπισάου

Ανάλογης αξίας σημείο είναι σήμερα η νίκη της Γουινέας Μπισάου επί του υποδεέστερου Σουδάν. Θα βάλουμε επίσης τα γκολ στο ματς της Νιγηρίας με την Αίγυπτο που θυμίζει περισσότερο τελικό παρά πρεμιέρα. Μια και ο λόγος για πρεμιέρες, αρχίζει το αγαπημένο μας πρωτάθλημα από την εποχή του σκληρού λοκντάουν, όταν η Κόστα Ρίκα ήταν μία από τις τέσσερις πέντε χώρες που αγωνίζονταν αδιάλειπτα. Τιμής ένεκεν θα ποντάρουμε και εκεί. Πάμε με αισιοδοξία για να πληρωθούμε εκ νέου!

Για την πρώτη αγωνιστική στον τέταρτο όμιλο του Κόπα Άφρικα το Σουδάν αντιμετωπίζει τη Γουινέα Μπισάου. Στην πόλη Γκάρουα του Καμερούν θα διεξαχθεί το ματς. Το Σουδάν πραγματοποίησε μια από τις εκπλήξεις των προκριματικών και με κομβική νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της Νότιας Αφρικής… άρπαξε τη δεύτερη θέση. Η αποκαρδιωτική πορεία ωστόσο στο Αραβικό Κύπελλο που ακολούθησε (έμεινε χωρίς νίκη) έφερε την αποχώρηση του τεχνικού Ουμπέρ Βελού και αντικαταστάθηκε από τον Μπουράν Τία.

Μόλις δύο παίκτες αγωνίζονται εκτός συνόρων.

Μία από τις εκπλήξεις των προκριματικών πραγματοποίησε η Γουινέα Μπισάου που στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων επικράτησε 3-0 του Κονγκό και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση. Σε σταθερά ανοδική πορεία καθώς προκρίθηκε σε τελική φάση σε τρίτη διαδοχική διοργάνωση. Απόλυτο αφεντικό ο τεχνικός Μπασίρο Καντέ που μετρά 16 χρόνια στον πάγκο σε δύο θητείες. Συγκριτικά ποιοτικό ρόστερ, με τους περισσότερους παίκτες να αγωνίζονται εκτός συνόρων και τους περισσότερους εξ αυτών στην Πορτογαλία. Καλύτερη ομάδα η Γουινέα Μπισάου, πληρώνει εξαιρετικά το διπλό.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Σουδάν-Γουινέα Μπισάου 2 (2.55)