Βέλγιο - Αγγλία: Ζήτημα διάθεσης

Μικρός τελικός ενόψει και προτελευταίο μουντιαλικό χτύπημα.

Βέλγιο - Αγγλία: Ζήτημα διάθεσης

Ποιος έχει ακόμα δυνάμεις; Ποιος έχει ακόμα ψυχικά αποθέματα για να αγωνιστεί σε μια αναμέτρηση που ουσιαστικά έχει τυπικό χαρακτήρα; Υπάρχει ακόμα διάθεση σε αυτούς που πλησίασαν στον τελικό αλλά τελικά θα διεκδικήσουν άλλοι το τρόπαιο;

Το τοπίο της «πρόβλεψης» είναι ιδιαίτερα θολό. Σίγουρα κανείς δεν παίζει για να χάσει, όμως στην προκειμένη περίπτωση η κατάκτηση της τρίτης θέσης δεν προσδίδει δόξα σε κανέναν. Ίσως να δίνει κάτι παραπάνω στους Βέλγους επειδή δεν έχουν τερματίσει ποτέ σε σκαλοπάτι ανώτερο του τέταρτου.

Παρατηρώντας τη συνέντευξη Τύπου ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προσπάθησε να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση, αναλύοντας ότι χρειάζεται αυτή τη νίκη. Συγχρόνως μίλησε για ομαδικό πνεύμα και υποταγή στο σύνολο όταν ρωτήθηκε για την επιδίωξη του Λουκάκου να βγει πρώτος σκόρερ (4 γκολ έχει βάλει).

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραδέχθηκε ευθέως ότι ο μικρός τελικός δεν είναι ο αγώνας στον οποίο θα ήθελαν να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές, αλλά αφού είναι προγραμματισμένος οφείλουν όλοι να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Οι Βέλγοι αποκλείστηκαν από τη Γαλλία σε 90λεπτο μια μέρα πριν αποκλειστούν οι Άγγλοι ύστερα από 130 λεπτά (με τις καθυστερήσεις στα τέσσερα μέρη του) μάχης με την Κροατία. Και οι Βρετανοί είχαν φανεί κουρασμένοι πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι λιγότερο απογοητευμένοι, πιο ξεκούραστοι και δεν αναμένεται να αγωνιστούν με πολλές αλλαγές, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Τα «λιοντάρια» αντίθετα έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Και θα παίξουμε και με αλλαγές.

Άσος υπέρ Βελγίου και Goal λοιπόν , αφού και οι δύο μπορούν να παίξουν πιο ελεύθερα.

Στο μεταξύ, ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες μπορεί να έχει και λιγότερες σκληρές μονομαχίες. Οπότε under 2,5 στις κίτρινες κάρτες, μάλιστα μεγάλης απόδοσης.

Και over 10,5 στα κόρνερ, αφού επίσης και οι δύο ενδέχεται να βγάλουν πολλές επιθέσεις και οι τερματοφύλακές τους είναι εγνωσμένης αξίας. Για τον Κουρτουά το γνωρίζαμε. Πλέον ανέβηκαν και οι μετοχές του Πίκφορντ.