Το Μουντιάλ του Εμπαπέ και του Μόντριτς

Αυτοί οι δύο είναι οι επικρατέστεροι για να αναδειχθούν σε κορυφαίοι παίκτες της ρωσικής διοργάνωσης

Το Μουντιάλ του Εμπαπέ και του Μόντριτς

Υπάρχει η «χρυσή μπάλα» που απονέμει η FIFA στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους, υπάρχει και η «χρυσή μπάλα» που απονέμεται στο φινάλε κάθε Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά αφορά στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του συγκεκριμένου τουρνουά.

Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης φαβορί ήταν ο Μέσι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (είχε κάνει και χατ τρικ απέναντι στους Ισπανούς). Ο τρίτος άλλαζε σχεδόν δύο φορές τη μέρα. Ξεκίνησε με τον Σαλάχ (για ελάχιστα 24ωρα) συνέχισε με τον Νεϊμάρ, ο οποίος σταθεροποιήθηκε όσο προχωρούσε η Βραζιλία. Σταδιακά έχανε έδαφος ο Μέσι που βυθίστηκε μαζί με την Εθνική Αργεντινής, το ίδιο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και όλοι αυτοί βρέθηκαν στη σκιά του Κιλιάν Εμπαπέ από τη μέρα που ο 19χρονος εντυπωσίασε στον αγώνα με την «Αλμπισελέστε» για τη φάση των «16». Από τότε κανείς άλλος δεν βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης που φυσικά σχημάτισαν οι στοιχηματικές εταιρείες.

Ο Χάρι Κέιν είχε σχεδόν εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και μέχρι πρότινος είχε πλησιάσει πολύ στην κορυφή. Βάσει φυσικά των αποδόσεων. Όμως, μετά και τον αποκλεισμό της Αγγλίας η μονομαχία για τον εν λόγω τίτλο έγινε υπόθεση τριών ποδοσφαιριστών που μετέχουν στον τελικό.

Ο λόγος για τον Εμπαπέ (πρώτο φαβορί με απόδοση κάτω του διπλασιασμού), τον Λούκα Μόντριτς (δεύτερος με τιμές γύρω από το 3,00) και τον Αντουάν Γκριεζμάν (τρίτος με αριθμούς διψήφιους). Από την απόδοση του καθενός τους στην υπέρτατη σύγκρουση της Κυριακής θα κριθούν όλα.

Το ζήτημα είναι ότι η απονομή πρέπει να γίνει λίγο πριν την εκδήλωση που θα στηθεί με τους θριαμβευτές να σηκώνουν το τρόπαιο. Οπότε η εν λόγω ψηφοφορία που αναδεικνύει τους καλύτερους ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί πριν καν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του τελικού. Έτσι είχε γίνει το 2014 και η χρυσή μπάλα κατέληξε στον Μέσι που την υποδέχθηκε μάλιστα με δυσαρέσκεια αφού η Εθνική του είχε χάσει από τη Γερμανία στην παράταση…