Μόντριτς εναντίον Κέιν

Ή αλλιώς Κροατία εναντίον – Αγγλίας και στο στοίχημα

 

 

Μόντριτς εναντίον Κέιν

«Πονηροί» και σκληροί οι Κροάτες; Αφελείς μα ποιοτικοί οι Άγγλοι; Αμφότεροι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλά πριν ασχοληθούμε αποκλειστικά γι’ αυτούς, να θυμηθούμε τον χθεσινό ημιτελικό. Η Γαλλία είναι η Νο1 ομάδα στη διαχείριση αγώνα. Ικανότατη και στην επίθεση και ικανότατη και στην άμυνα. Αυτή η εντυπωσιακή ισορροπία της έδωσε στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ το εισιτήριο και σε εμάς τον άσου του 2,40, καθώς και το 1,70 της πρόκρισης. Το ότι οι «τρικολόρ» έγιναν οι πρώτοι που δεν επέτρεψαν στους Βέλγους να σκοράρουν στέρησε το ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ και το Over.

Πάμε τώρα στο σημερινό μεγάλο αγώνα. Η Κροατία φαίνεται πως υπερέβη τον ίδιο της τον εαυτό στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όταν και νίκησε 3-0 την Αργεντινή. Στα νοκ άουτ είδε κι έπαθε μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δανίας, καθώς και της Ρωσίας. Και τις δύο στα πέναλτι τις απέκλεισε. Επιπλέον, έφτασε ως εδώ ευνοούμενη και από τη συγκυρία. Δεν βρήκε μπροστά της κανέναν αντίπαλο ειδικού βάρους (πέραν της άναρχης Αργεντινής) σε αυτή τη διοργάνωση.

Όμως από αυτό το ζήτημα μήπως προκύπτει και κάτι άλλο; Η «Χρβάτσκα» ήταν φαβορί και στη φάση των «16» και στα προημιτελικά. Και δεν κατάφερε να σηκώσει αυτό το βάρος αγωνιστικά. Αντίθετα όταν βρήκε την «Αλμπισελέστε» στους ομίλους και ήταν αουτσάιντερ, έπεισε πολύ περισσότερο. Της ταιριάζει περισσότερο να δίνει αγώνα βασισμένη στην τακτική των κοντινών γραμμών και των αντεπιθέσεων από το να αναγκάζεται να δημιουργεί εκείνη παιχνίδι. Γι’ αυτό αναμένεται πιο επικίνδυνη απ΄ ότι φαντάζεται ο καθένας. Ο Μόντριτς ετοιμάζεται να δώσει ένα από τα καλύτερα ματς της ζωής του και να εμπνεύσει και τους συμπαίκτες του.

Η Αγγλία από την πλευρά της παρουσιάζεται πειστική σε όλους τους αγώνες της. Τουλάχιστον πιο πειστική με βάση την εικόνα της στα προηγούμενα ανάλογα τουρνουά. Ικανοποίησε στη φάση των ομίλων, ο Κέιν σκοράρει με κάθε τρόπο και η ομάδα του αξιοποιεί άριστα και τις στημένες φάσεις. Ο Σάουγκεϊτ φωνάζει για να δίνουν ρυθμό στον αγώνα οι παίκτες του και να επιτίθενται όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις τους.

Στη φάση των «16» με την Κολομβία έδειξαν και ανθεκτικότητα στο πολύ σκληρό παιχνίδι των «καφετέρος». Πλήρωσαν την απειρία τους στη μη διαχείριση του παιχνιδιού και ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις, όμως έδειξαν σπάνια για αυτούς ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα στη διαδικασία των πέναλτι. Έσπασαν την κατάρα, ανέβασαν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια πέρασαν ένα ξεκούραστο απόγευμα κόντρα στους Σουηδούς, που απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Φρέσκια ομάδα, κινητικότατη, γρήγορη με αρκετούς αυτοματισμούς από τη μέση και μπροστά. Και με κάποιες ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Κέιν. Σε όλους τους αγώνες της έχει αγωνιστεί υπό το βάρος του τίτλου του φαβορί και έχει ανταποκριθεί μια χαρά. Φαβορί θα είναι και απόψε λοιπόν.

Σημαντικός παράγοντας το ότι οι Κροάτες προέρχονται από δύο παρατάσεις και δύο διαδικασίες πέναλτι ενώ τα «λιοντάρια» από ένα σχετικά εύκολο 90λεπτο με τους Σουηδούς. Όταν οι δυνάμεις θα αρχίζουν να πέφτουν, αυτή η διαφορά ίσως φανεί στο ματς.

Βασική μας πρόταση είναι η πρόκριση της Αγγλίας.
Ακολούθως, εξίσου συντηρητικά δοκιμάζουμε στη νίκη της Αγγλίας αλλά χωρίς να υπολογίζεται η ισοπαλία (αν το ματς μείνει στο Χ, παίρνουμε τα ευρώ μας πίσω).
Από πλευράς τερμάτων θα δοκιμάσουμε στα 2-3 γκολ.
Όσο για σκόρερ, όταν αγωνίζεται ο Χάρι Κέιν τον οποίο ψάχνει όλη η ομάδα και έχει δικά του και τα πέναλτι, δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε.
Δεν ξέρουμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά η δεξιά πλευρά της κροατικής άμυνας δεν αναμένεται και τόσο γρήγορη με τον Τσόρλουκα βασικό μπακ (αντί του Βρσάλικο). Ένας γρήγορος Άγγλος θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα από εκεί. Όμως, ο Ράσφορντ συνήθως παίζει λίγα λεπτά ως αλλαγή. Αν τον δούμε βασικό, θα δοκιμάσουμε και σε αυτόν για anytime σκόρερ.