Ένατη η Ελλάδα στην κατάταξη του τζόγου

Έρευνα για τις χώρες που οι πολίτες ευχαριστιούνται να ποντάρουν

Ένατη η Ελλάδα στην κατάταξη του τζόγου

Πλησιάζει στο τέλος του το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δισεκατομμύρια ευρώ έχουν πέσει στη φωτιά. Άλλα γύρισαν πίσω και άλλα προστέθηκαν στους αριθμούς των λογαριασμών της εκάστοτε πλατφόρμας.

Ας μιλήσουμε για το τι συμβαίνει σχετικά με το τζόγο στον πλανήτη. Η εν λόγω ενασχόληση ενδιαφέρει εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι καταπληκτική για όσους καταφέρνουν να τιθασεύουν τις δυνάμεις που αρχίζουν και πιέζουν το νου καλώντας το εκάστοτε άτομο να ποντάρει. Αντίθετα είναι καταστροφική για όσους είναι επιρρεπείς σε αυτές και δοκιμάζουν την τύχη τους αλόγιστα.

Και όταν μιλάμε για τζόγο, το στοίχημα είναι απλά ένα κομμάτι του. Υπάρχουν τόσα και τόσα «παιχνίδια» ή τρόποι για να ικανοποιήσει ο καθένας την ανάγκη του για σχετική αδρεναλίνη.

Συγχρόνως υπάρχουν εταιρείες και πανεπιστήμια που ζυγίζουν τα δεδομένα, έχουν τον τρόπο να κάνουν πιο εμπεριστατωμένη έρευνα και μετρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα. Σκεπτόμενοι λοιπόν πιο γενικά, αναζητήσαμε τέτοιες έρευνες που περιλαμβάνουν και τη τζογαδορική διάθεση των Ελλήνων. Και στην πλατφόρμα «worldatlas.com» βρήκαμε κάποια στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα λοιπόν, η Ελλάδα των σχεδόν 11 εκατομμυρίων πολιτών, των περισσότερων επηρεασμένων από την κρίση, κατέχει την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του τζόγου. Υπολογίζεται ότι κάθε ενήλικας Έλληνας ξεχωριστά χάνει μέσα στο χρόνο 420 δολάρια από την αγαπημένη του συνήθεια.

Στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί. Έκαστος προφανώς υποστηρικτής των «καγκουρό» στο Μουντιάλ χάνει ετησίως 1.288 δολάρια.

Δεύτερη ακολουθεί η Σιγκαπούρη (1,174 δολάρια ανά …κεφάλι) και τρίτη η Ιρλανδία (588). Ο Καναδάς κι ας μην του …φαίνεται έρχεται τέταρτος με 568 δολάρια κατ’ άτομο και μετά η παγωμένη και σκοτεινή Φινλανδία (553). Η Ιταλία κρατά τα σκήπτρα του τζόγου στη Μεσόγειο (517 δολάρια), 7ο έπεται το Χονγκ Κονγκ (503) και 8η η Νορβηγία (448). 9η η Ελλάδα και η δεκάδα κλείνει με τους Ισπανούς (418).