Ας μιλήσει η ποιότητα

Ξεκάθαρα φαίνονται σήμερα τα πράγματα στο Μουντιάλ.

Ας μιλήσει η ποιότητα

Πολύ εύκολα επιβεβαιώθηκαν τελικά τα 2-3 γκολ στον αγώνα της Κροατίας με τη Δανία, σε αντίθεση με τη νίκη της Ισπανίας που δεν ήρθε ποτέ. Η Ρωσία βραχυκύκλωσε τους φλύαρους «φούριας ρόχας» και όχι μόνο άντεξε στην κανονική διάρκεια, αλλά απέκλεισε κιόλας την κατ’ ευφημισμόν ανώτερη αντίπαλό της.

Σήμερα διεξάγονται ακόμα δύο αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Και στις δύο υπάρχουν δύο εμφανή φαβορί, συγχρόνως και δύο άκρως μαχητικά αουτσάιντερ. Βραζιλία – Μεξικό λοιπόν και Βέλγιο – Ιαπωνία.

Η «Σελεσάο», αν εξαιρεθεί η πρεμιέρα της με την Ελβετία, δεν έχει αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης. Στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα ήταν απλά παράδοξο το ότι άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις. Και απέναντι στη Σερβία το 2-0 ήταν αντιπροσωπευτικό του ότι δεν έχασε σχεδόν ποτέ την πειθαρχεία στο παιχνίδι της και τον έλεγχο του αγώνα.

Το Μεξικό από την πλευρά του απογοήτευσε με τη συντριβή του από τη Σουηδία και έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο και να έχει πιο βατό αντίπαλο στους «16» (θα έπαιζε με την Ελβετία). Δεν κατάφερε να αποφύγει τους Βραζιλιάνους και ως ένα βαθμό είναι άξιο της μοίρας του, μην επενδύοντας σωστά στο θρίαμβο επί της Γερμανίας και στην άνετη επικράτηση επί της Κορέας.

Οι μαχητές της «Τρι» θα τα δώσουν όλα είναι δεδομένο. Ενδέχεται ενίοτε να δημιουργήσουν και προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Όμως, και η Βραζιλία δεν επιτρέπει σε αντίπαλό της ούτε την κατοχή της μπάλας ούτε το να ανέβει πολλά μέτρα στο γήπεδο για να την απειλήσει ουσιαστικά. Έχει ισχυρή 11άδα μαζί με βάθος πάγκου και μπορεί να ανταπεξέρχεται μια χαρά χωρίς καν να έχει ξεχωρίσει ακόμα ο Νεϊμάρ. Αν βρει τρόπο να λάμψει και αυτός, η υπόθεση νίκη θα γείρει υπέρ της.

Άσος προφανής και ακολούθως 2-3 γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων θα σημειωθούν στο δεύτερο ημίχρονο. Υπολογιστικό σκορ το 2-0 ή το 3-0.

Εξυπακούεται πως βασιζόμαστε στις πιο ισχυρές επιλογές και με τις υπόλοιπες απλά διασκεδάζουμε με το παιχνίδι.

Όσο για το Βέλγιο – Ιαπωνία, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ποιοτικότατοι, επιθετικότατοι και ξεκούραστοι, αφού ο Μαρτίνες είχε χρησιμοποιήσει μόλις δύο εκ των βασικών του (Κουρτουά και Μπογιάτα) στον αγώνα με τους Άγγλους. Οι Ιάπωνες θα συγκινήσουν με τη μαχητικότητά τους, αλλά λογικά θα λυγίσουν αργά ή γρήγορα στη βελγική επιθετικότητα.

Άσος, Over 2,5 και anytime σκόρερ ο Λουκάκου και ο Αζάρ.