Αποκλεισμός με το κεφάλι ψηλά

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρόμα (18/03/2021, 19:55), Europa League.

Αποκλεισμός με το κεφάλι ψηλά

Αποκλεισμός με το κεφάλι ψηλά είναι ο μίνιμουμ στόχος της Σαχτάρ για την αποψινή ρεβάνς (18/3, 19:55) με τη Ρόμα. Εξάλλου, οι Ουκρανοί νιώθουν «αδικημένοι» με τη βαριά ήττα στη Ρώμη, πριν μια εβδομάδα (0-3). Όχι επειδή ηττήθηκαν, αλλά γιατί το 0-3 αποτελεί μαγική εικόνα. Σ΄ εκείνη την αναμέτρηση η Σαχτάρ έπαιξε ανοιχτά, δημιούργησε κι έχασε κλασικές ευκαιρίες κι άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ. Αν το είχε πετύχει, τώρα θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Άλλωστε είχε κατοχή μπάλας πάνω από 55%. Το 0-3 έχει τελειώσει την υπόθεση «πρόκριση», όμως ο πληγωμένος εγωϊσμός της Σαχτάρ χρωστά κάποιες απαντήσεις… Ειδικά από τη στιγμή που ο προπονητής της Ρόμα θα προχωρήσει σε rotation.

Αποκλεισμός με το κεφάλι ψηλά

Οι γηπεδούχοι δεν είναι τυχαία ομάδα, ο αποκλεισμός με το κεφάλι ψηλά είναι το λιγότερο που θα επιδιώξουν. Ας μη ξεχνάμε ότι κέρδισαν δυο φορές τη Ρεάλ φέτος και δεν έχασαν από την Ίντερ (δυο ισοπαλίες). Επιπλέον, η Ρόμα στην εκτός έδρας ήττα της από την Πάρμα, για το πρωτάθλημα, έδειξε ότι ίσως ξεκινά μια φάση ντεφορμαρίσματος. Μπροστά της έχει το ντέρμπι με τη Νάπολι για τη Serie A, ενώ βασικός στόχος είναι η 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος, να θυμίσουμε ότι η Σαχτάρ έχει μόνο νίκες στα τρία ματς που υποδέχτηκε τη Ρόμα: 1-0, 3-0, 2-1. Και ότι ο προπονητής της Ρόμα, Πάουλο Φονσέκα, ήταν για μια τριετία στον πάγκο της Σαχτάρ, κατακτώντας ισάριθμους τίτλους. «Αν η Σαχτάρ βάλει ένα γρήγορο γκολ θα έχουμε πρόβλημα», προειδοποίησε ο Φονσέκα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση.

Σε πίεση ο Κάστρο

Στη Σαχτάρ ο προπονητής, Κάστρο, βρίσκεται υπό πίεση, κυρίως επειδή η ομάδα είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Ντιναμό. Και μάλλον θα χάσει τον φετινό τίτλο. Μια νίκη επί της Ρόμα είναι βέβαιο πως θα του δώσει χρόνο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. «Είναι δύσκολη η ανατροπή, αλλά γιατί να μην την κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο Κάστρο. Και συνέχισε τις… φιλολογικές ερωτήσεις: «Πώς νικήσαμε τη Ρεάλ, γιατί όχι και τη Ρόμα;»

Ο άσος της Σαχτάρ στο 2,65 αποτελεί επιλογή που έχει αξία. Για μεγαλύτερη κάλυψη, το 1 dnb στο 1,87.

Περισσότερες επιλογές για το στοίχημα θα βρείτε στο www.12xonline.gr, την πιο εξειδικευμένη σελίδα προγνωστικών στο διαδίκτυο!