Από τον Κέιν στον Φαλκάο

Μετά τις χθεσινές επιτυχίες, ετοιμαζόμαστε για νέα χτυπήματα

Από τον Κέιν στον Φαλκάο

Για «Κολόνες» γράφαμε χθες. Τόσο ο Χάρι Κέιν όσο και ο Ρομελού Λουκάκου άνοιξαν λογαριασμό, μάλιστα με δύο «υπογραφές» έκαστος. Παράλληλα, τόσο στην αναμέτρηση της Τυνησίας με την Αγγλία όσο και σε αυτή του Βελγίου με τον Παναμά είδαμε 2-3 γκολ. Στο σύνολό της η μέρα πήγε πολύ καλά. Απώλεια το No Goal στο παιχνίδι της Σουηδίας με τη Ν. Κορέα.

Μπροστά μας ανοίγεται νέο πρόγραμμα. Δίνουμε βάση στα ματς της πρεμιέρας του όγδοου και τελευταίου ομίλου. Η Κολομβία παίζει με την Ιαπωνία. Το κλίμα στις δύο ομάδες δεν μοιάζει. Οι «καφετέρος» είναι γεμάτοι ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Φαλκάο προσδίδουν ποιότητα πρώτης κλάσης σε ένα ρόστερ έμπειρο και ικανότατο. Ο προπονητής τους, ο Χοσέ Πέκερμαν, διανύει την έκτη σεζόν του στην ομάδα και τα βήματα είναι συνεχώς ανοδικά. Ομοιογενές και ποιοτικό το σύνολο. Ομοιογενής και της Ιαπωνίας, αλλά: Ο προπονητής που τους οδήγησε στο Μουντιάλ, ο Χαλίχοτζιτς, αποτελεί παρελθόν εδώ και δύο μήνες, δηλαδή στο στάδιο που οι προετοιμασίες έμπαιναν στην τελική ευθεία. Οι ηγήτορες του ρόστερ (Χόντα, Καγκάβα, Ναγκατομο κ.α) βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους και προέρχονται από μέτρια έως κακή χρονιά. Η Κολομβία πείθει περισσότερο. Άσος και πιθανότητες να σκοράρει ο Χάμες Ροντρίγκες που εμφανιζόταν σε πολύ καλή κατάσταση στα τελευταία ματς της Μπάγερν. Το ίδιο λέμε και για τον Φαλκάο που βιώνει το πρώτο και μάλλον το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.

Στο μεταξύ, για τον ίδιο όμιλο αναμετράται η Πολωνία με τη Σενεγάλη. Μεγάλη η υπόθεση η παρουσία του Λεβαντόφσκι στην επίθεση και μεγάλη απώλεια ο Γκλικ από το κέντρο της άμυνας. Μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι Πολωνοί θα βρουν τον τρόπο να σκοράρουν στα διαστήματα που θα πιέζουν αλλά και ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τον Σανέ και τους ταχύτατους και δυνατούς συμπαίκτες του, οι οποίοι σχεδόν όλοι αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ας σκοράρουν και οι δύο.

Τέλος, ξεκινά η δεύτερη αγωνιστική στον πρώτο όμιλο. Η Ρωσία με νίκη κλειδώνει πιθανότατα την πρόκριση και με ισοπαλία την κρατά στα χέρια της. Εντυπωσίασε στην πρεμιέρα, αλλά η Σαουδική Αραβία είναι μάλλον ο «αδύναμος κρίκος» όχι μόνο του ομίλου, αλλά ολόκληρης της διοργάνωσης. Η Αίγυπτος παρά την απουσία του Σαλάχ, ήταν αρκετά συμπαγής απέναντι στην Ουρουγουάη. Στο 89’ λύγισε και στο πρώτο μέρος ήταν ανταγωνιστική. Αν αγωνιστεί και ο φορ της Λίβερπουλ, η δύναμή της μπορεί να γίνει μεγαλύτερη και επιθετικά. Ρισκάρουμε στο Χ2, επειδή υπολογίζουμε ότι οι Ρώσοι θα αγκαλιάσουν την πρόκριση και με ισοπαλία.