Κολόνες...

Και σε βασικά και σε ειδικά στοιχήματα.

Κολόνες...

Όταν τα δύο μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ δεν δικαιώνουν τον τίτλο τους μέσα σε ένα βράδυ και μάλιστα στα αποκαλυπτήριά τους, όπου συνήθως πραγματοποιούν δυναμικές εμφανίσεις, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι απώλειες των παικτών του στοιχήματος αγγίζουν νούμερα θεόρατα. Κάποιους αριθμούς με περισσότερα από 10 μηδενικά από πίσω τους αν υπολογίσουμε το τζίρο παγκοσμίως.

Η Βραζιλία έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία και η Γερμανία δεν έβαλε ούτε ένα γκολ στο γιορτινό από χθες Μεξικό. Ωραίες ιστορίες για να συζητιούνται σε παρέες μαθητών, αλλά στον κόσμο του στοιχήματος πρόκειται για οικονομικά κραχ. Αν προστεθεί και η ισοπαλία της Αργεντινής με την Ισλανδία, δείχνουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο περιόρισε το στοιχηματικό ενθουσιασμό που έφτασε στα ουράνια από τις παραμονές της έναρξης του Μουντιάλ.

Τη γενική εικόνα καταγράφουμε. Όχι κατ’ ανάγκη το δικό μας λογαριασμό, γιατί μέσα στο διήμερο ήμασταν σωστοί και με το over 2,5 της Γαλλίας με την Αυστραλία και με τη νίκη της Κροατίας και με το under στο Σερβία – Κόστα και με τα 2-3 γκολ στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Ελβετία.

Για να κρίνουμε τη πραγματικότητα συνολικά οφείλουμε να γνωρίζουμε πώς κινείται η πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος. Και η τεράστια πλειονότητα περίμενε πώς και πώς τη νίκη της Αργεντινής, της Γερμανίας και της Βραζιλίας. Μάταια.

Νέα μέρα ξημερώνει φυσικά, νέοι αγώνες έρχονται, νέες απόπειρες θα κάνουμε. Τα σημερινά παιχνίδια, τουλάχιστον στον έβδομο όμιλο, δεν προδικάζουν εκπλήξεις. Το Βέλγιο παίζει με τον πρωτάρη Παναμά και η Αγγλία με την Τυνησία. Οι Βέλγοι προσφέρονται γύρω από το 1,10 ή αλλιώς 1 και …τίποτα και οι Άγγλοι γύρω από το 1,30 ή αλλιώς 1 και κάτι.

Αφήνουμε στην άκρη τα διαφαινόμενα στάνταρ και θα έχουμε το νου μας στο live. Μας ενδιαφέρουν και οι αντίπαλοί τους. Ο Παναμάς με τους άσημους και κατά βάση προχωρημένης ηλικίας ποδοσφαιριστές του θα δημιουργήσει όσες ζώνες άμυνας μπορεί να δημιουργήσει μια ενδεκάδα. Δύο, τρεις; Κάπου τόσες. Το Βέλγιο αν δεν προηγηθεί νωρίς, θα έχει πρόβλημα. Είναι και πρεμιέρα και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα έχει βρει το ρυθμό που θα παρουσιάσει αργότερα. Γι’ αυτό θα κινηθούμε με το ωραίων αποδόσεων εύρος των 2-3 γκολ. Και με σκόρερ τον Ρομελού Λουκάκου, την επιθετική κολόνα των «κόκκινων διαβόλων» (ναι, έτσι λέγεται και το Βέλγιο) στην αντίπαλη περιοχή.

Παρόμοια η λογική μας και στο ματς της Τυνησίας με την Αγγλία. Οι Βορειοαφρικανοί θα αμύνονται και θα προσπαθούν να πιέζουν. Όσο πιο ψηλά μπορούν. Θεωρούμε δύσκολο να αντέξουν στο ρυθμό της Πρέμιερ Λιγκ που ανήκουν όλοι οι διεθνείς των «λιονταριών», οπότε η λογική θα λέει ότι δεν θα περνούν και πάρα πολλοί παίκτες τη μεσαία γραμμή. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν στην πίεση και στις δυνατότητες του Χάρι Κέιν που ως αρχηγός της ομάδας έχει μεγαλύτερα κίνητρα να λάμψει. Σκόρερ ο μεγάλος φορ της Τότεναμ λοιπόν και μέχρι 2-3 γκολ και εδώ.

Όσο για την αναμέτρηση του έκτου ομίλου, η νίκη του Μεξικού αναπροσαρμόζει τα πλάνα και της Σουηδίας και της Νοτίου Κορέας. Αμφότερες περίμεναν από τη Γερμανία να πάει …τρένο στο γκρουπ. Μετά την ήττα της όμως, πρέπει να συγκεντρώσουν βαθμούς από όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο από αυτά που είχαν υπολογίσει (τα μεταξύ τους και με το Μεξικό). Έτσι, τόσο οι Σκανδιναβοί όσο και οι Ασιάτες καλούνται να αποδώσουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Goal λοιπόν που πληρώνει και επί 2,00 και αξίζει το ρίσκο. Και σκόρερ ο ταχύτατος Σον της Νοτίου Κορέας. Ούτε ο Λίντελοφ ούτε ο Γκράνγκβιστ θα μπορέσουν να τον φτάσουν αν ξεφύγει σε αντεπίθεση.