Αποχαιρετάμε τη Β’ Ισπανίας

Αγωνιώδης για πολλές ομάδες η τελευταία αγωνιστική της.

Αποχαιρετάμε τη Β’ Ισπανίας

Τις τελευταίες μέρες το πρόγραμμα δεν ενδείκνυτο για ποντάρισμα. Όχι ότι σήμερα διεξάγονται πολλοί και δελεαστικοί αγώνες, όμως είναι δυνατό να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Είναι και Σάββατο και πολύς κόσμος θα ήθελε να «αγωνιστεί» έστω και εθιμοτυπικά.

Η βάση ολόκληρου του προγράμματος είναι η Β’ Ισπανίας. Το εν λόγω πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελευταία αγωνιστική του. Οφείλουμε να σημειώσουμε όσα συμβαίνουν γιατί από τις 22 ομάδες, οι 11 αγωνιούν για ένα στόχο.

Στην κορυφή φιγουράρει η Ράγιο Βαγιεκάνο και βρίσκεται ήδη στο δρόμο για τη μεγάλη κατηγορία μαζί με την Ουέσκα. Εκκρεμεί και τρίτο εισιτήριο που θα προκύψει από τα μπαράζ. Σε αυτά συμμετέχουν η Χιχόν, η Σαραγόσα και δύο εκ των Κάντιθ (64 β.), Βαγιαδολίδ (64), Οσασούνα (64), Νουμάνθια (62) και Οβιέδο (62)! Πέντε ομάδες για δύο θέσεις.

Σχετικά με τον υποβιβασμό, έχουν περάσει ήδη το κατώφλι της τρίτης κατηγορίας οι Λόρκα, Σεβίλλη Β’ και Μπαρτσελόνα Β’. Άλλη μία θα τις ακολουθήσει. Μόνο δεν νιώθουν σιγουριά έξι ομάδες. Οι Αλκορκόν (49), Ταραγόνα (49), Κόρδοβα (48), Λεονέσα (48), Αλμπαθέτε (48) και η Αλμερία (47), η μοναδική από αυτές που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.

Δεν θα πολυλογήσουμε με σενάρια και το τι μπορεί να συμβαίνει στις ενδεχόμενες τριπλές ή και τετραπλές ισοβαθμίες που θα δούμε. Η Κάντιθ είναι σίγουρα στα μπαράζ μόνο με νίκη. Και η γηπεδούχος Γρανάδα έχασε κάθε ελπίδα επειδή την κρίσιμη στιγμή αποδείχθηκε πλήρως αδύναμη (τέσσερις ήττες σε πέντε αγωνιστικές).

Η Αλμερία αν δεν κερδίσει, το πιθανότερο είναι να βρεθεί στην τρίτη κατηγορία. Αντιμετωπίζει τη Λούγκο, η οποία το μόνο που θέλει είναι να κλείσει τη σεζόν όσο πιο θετικά γίνεται. Δεν έχει βαθμολογικό άγχος.

Στο μεταξύ, η Νουμάνθια είναι διεκδικήτρια ανόδου. Θεωρητικά και μαθηματικά όμως. Στην πράξη απογοήτευσε. Εδώ και τρεις αγωνιστικές δεν κέρδισε κανέναν. Και στις δύο από αυτές έχασε από τη Σεβίλλη Β’ και τη Λόρκα, δηλαδή από τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν πρώτες. Να βρει ρυθμό σήμερα; Η Λεονέσα έχει υποστεί μόλις μια ήττα εδώ και έξι αγωνιστικές και ο στόχος της παραμονής θα γίνει πραγματικότητα με θετικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Γρανάδα – Κάντιθ 2 (1,60)
Λούγκο – Αλμερία 2 (1,52)
Νουμάνθια – Λεονέσα Χ2 (3,10/3,15)