Ο Μέσι δείχνει τον...δρόμο!

Για την φάση των «16» του Champions League η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Νάπολι

Ο Μέσι δείχνει τον...δρόμο!

Περίπου 6 μήνες έπρεπε να περάσουν για να γίνει ο επαναληπτικός και να λύσουν τις διαφορές τους η Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες ανάμεσα σε δύο ομάδες που έκλεισαν τη σεζόν με διαφορετικό τρόπο.

Μετά την επανέναρξη η ομάδα της Καταλονίας, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικά, ούτε οι εμφανίσεις ούτε τα αποτελέσματα ήταν καλά και το πρωτάθλημα χάθηκε εύκολα από τη Ρεάλ. Ούτε διοικητικά υπήρχε ηρεμία, ενώ ο Μέσι δεν φαίνεται να στηρίζει τον Σετιέν και τους συνεργάτες του. Τώρα, όμως, στα δύσκολα οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.

Η Νάπολι από την άλλη πλευρά κατέκτησε το Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό τη Γιουβέντους, με τον Γκατούζο να βελτιώνει πολύ την εικόνα και την ψυχολογία των παικτών του. Οι «παρτενοπέι» έρχονται με… φόρα κι ας μην κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στην 4άδα και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του πρωταθλήματος. Όλοι βλέπουν αυτό το ματς ως μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση.

Σε αυτό το εντυπωσιακό σερί της Μπαρτσελόνα με τις συνεχόμενες προκρίσεις στα προημιτελικά, μεγάλο ρόλο έχει παίξει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός κάνει απίθανα πράγματα στη Βαρκελώνη στα παιχνίδια για τη φάση των «16» και στα 5 τελευταία έχει πετύχει 8 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 3 ασίστ! Στα 4 από αυτά τα παιχνίδια, μάλιστα, πέτυχε τουλάχιστον 2 τέρματα.

Αν μάλιστα, προσθέσουμε την κακή παράδοση των Ιταλών, που αριθμούν 9 στους 10 αποκλεισμούς όταν στα πρώτα ματς δεν έχουν κερδίσει, μας ωθεί προς τον άσο. Θα δυσκολευτούν στο πρώτο μέρος να βρουν ρυθμό και να απειλήσουν οι δύο «μονομάχοι» αλλά οι Καταλανοί μπορούν να πάρουν και τη νίκη και την πρόκριση.
Πρόταση
Μπαρτσελόνα – Νάπολι Χ ημίχρονο, 1 τελικό (4.25)