Back - to - Back στο Λονδίνο: Όταν ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα σήκωσε δεύτερη σερί κούπα (vids)

Σαν σήμερα το 2013 ο Ολυμπιακός νικά 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο και κατακτά για δεύτερη σερί φορά το τρόπαιο της Euroleague

Back - to - Back στο Λονδίνο: Όταν ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα σήκωσε δεύτερη σερί κούπα (vids)

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, τον Μάη του 2013 (12/5/13), πήγε στο Final Four του Λονδίνου με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί σεζόν. Δεν ήταν όμως το φαβορί του τουρνουά.

Η και πάλι ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό έδειχνε έτοιμη να πάρει εκδίκηση, ενώ η φορμαρισμένη Ρεάλ Μαδρίτης (για τους περισσότερους) ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει τον τίτλο.

Οι Πειραιώτες όμως, πραγματοποιώντας δύο καταπληκτικά ματς και συγκεκριμένα εφτά εξαιρετικά δεκάλεπτα (με μόνη εξαίρεση το πρώτο κακό στον τελικό) θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά επί δύο συναπτά έτη το Πρωτάθλημα Ευρώπης, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ, γνωρίζοντας τον θαυμασμό και την αναγνώριση από ολόκληρο τον κόσμο.

MVP του Final-Four αναδείχθηκε ο συγκλονιστικός Σπανούλης, ο οποίος μπορεί να ήταν αρνητικός και δίχως σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος υποκλίθηκε στο ταλέντο του, αλλά και στην ηγετική του ικανότητα, ολόκληρη η Ευρώπη!

Σημείωσε 22 πόντους με 5 πολύτιμα τρίποντα, σημειώνοντας το ένα μετά το άλλο, φωνάζοντας βροντερό "παρών" την στιγμή που τον είχε ανάγκη η ομάδα. Το τελευταίο, μάλιστα, το σημείωσε σχεδόν από τα 8.5 μέτρα, "σκοτώνοντας" ουσιαστικά την Ρεάλ με την εκτελεστική του δεινότητα.