11 Μαΐου 2003: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 στη Ριζούπολη και 7ος σερί τίτλος (pics - vid)

Σαν σήμερα το 2003, ο Ολυμπιακός διέλυσε με σκορ 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη και κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα!

11 Μαΐου 2003: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 στη Ριζούπολη και 7ος σερί τίτλος (pics - vid)

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε στις 11/5/2003 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη και χρειάζονταν απαραιτήτως νίκη και μάλιστα με σκορ άνω του 1-0 για φτάσουν στην κατάκτηση του έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι και έδειξαν την ανωτερότητά τους με το καλημέρα. Μόλις στο 3' ο Τζιοβάνι με κεφαλιά άνοιξε το δρόμο μιας μεγάλης νίκης.

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος «καθάρισε» το ματς με δύο τέρματα στο 15' και στο 47' για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, φέρνοντας ακόμα ένα τίτλο στο Λιμάνι! Ο αγώνας διεξήχθη την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στην τελευταία, ο Ολυμπιακός και ουσιαστικά το πρωτάθλημα βάφτηκε «ερυθρόλευκο»!

Ο αγώνας της Ριζούπολης έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένος στο μυαλό των απανταχού Ολυμπιακών και μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις κορυφαίες νίκες σε βάρος του αιώνιου αντιπάλου.

Ολυμπιακός (προπονητής: Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης (60' Ανατολάκης), Βενετίδης, Άντζας, Κωστούλας, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Τζιοβάνι (73' Οφορίκουε), Χούτος (65' Νινιάδης)

Παναθηναϊκός (προπονητής: Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (75' Σάριτς), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Καραγκούνης, Μπασινάς, Μικάελσεν (52' Γκούμας), Κόλκα (52' Κωνσταντίνου), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε

"Είχε δίκιο ο Κόκκαλης, είστε κότες"

Φίλοι του Παναθηναϊκού αργότερα υποδέχτηκαν στην Παιανία τους παίκτες με άγριες διαθέσεις, ενώ δεν... γλίτωσαν και κάποια αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της ομάδας Άγγελος Φιλιππίδης αποκάλεσε τους παίκτες «κότες».

«Δεν είστε μάγκες. Κωλώσατε. Είχε δίκιο ο Κόκκαλης που σας έλεγε κότες! Σε όποιον δεν αρέσει, να μην ξανάρθει εδώ».

Κάπου εκεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, είπε στον Φιλιππίδη: «Εσύ που ήσουν πρόεδρε;», ενώ ο Κριστόφ Βαζέχα συμπλήρωσε: «Δεν είδες τι γινόταν στο γήπεδο; Mας στείλατε μόνους μας, χωρίς προστασία. Θα μας σκότωναν».

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ