1974: Όταν ο Ολυμπιακός καθάρισε την ΑΕΚ σαν... αβγό μέσα σε 5 λεπτά! (vid)

Στις 15 Απριλίου του 1974 ο Ολυμπιακός των ασύλληπτων ρεκόρ διέσυρε με σκορ 4-0 την ΑΕΚ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

1974: Όταν ο Ολυμπιακός καθάρισε την ΑΕΚ σαν... αβγό μέσα σε 5 λεπτά! (vid)

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν "καταιγίδα", βάζοντας 4 γκολ στην Ένωση μέσα σε 30 αγωνιστικά λεπτά!

Ο Δεληκάρης άνοιξε το σκορ στο 48' και από το 73' μέχρι το 78' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν 3 γκολ! Ο Σταυρόπουλος έκανε το 2-0 και ο Υβ Τριαντάφυλλος με δύο γκολ, στο 75' και το 78' ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Ολυμπιακού.

Πρώτος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Γκλέζος, ο οποίος εντυπωσίασε με το αρχοντικό του στιλ και τις εξαιρετικές ενέργειές του, ο Σταυρόπουλος ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγγελής.

Με εκείνη τη νίκη ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 7 διαδοχικά παιχνίδια αήττητος με αντίπαλο την ΑΕΚ (το σερί του έφτασε μέχρι τα 9).

Την επομένη του αγώνα η διοίκηση της ΑΕΚ απέλυσε τον προπονητή της Σταν Άντερσον, ο οποίος δεν πρόλαβε να μείνει στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης ούτε για μια αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, όταν βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας για να αποχαιρετήσει τους παίκτες, τους αποκάλυψε ότι έμαθς την απόλυσή του από τους δημοσιογράφους. Ο Άντερσον ήταν ο δεύτερος προπονητής που έδιωξε... ο Ολυμπιακός από τον πάγκο της ΑΕΚ μέσα σε μια διετία, αφού είχε προηγηθεί ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, μετά το ερυθρόλευκο 1-5 στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1972.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Κελεσίδης, Περσίδης, Σιώκος, Αγγελής, Γκαϊτατζής, Γκλέζος, Δεληκάρης, Βιέρα, Γιούτσος (72' Καραβίτης), Σταυρόπουλος, Τριαντάφυλλος

ΑΕΚ (Σταν Άντερσον): Ερέα, Ζαρζόπουλος, Θεοδωρίδης, Νικολάου (70' Παναγιωτόπουλος), Ραβούσης, Σταθόπουλος, Τανίδης, Τσάμης, Λαβαρίδης (60' Παπαιωάννου), Κωνσταντίνου, Φανής

Είναι η σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» δημιουργούν ρεκόρ στο πρωτάθλημα με 102 γκολ στο ενεργητικό τους έναντι 14 παθητικό ενώ ο Υβ, που του είχε φιλοτεχνήσει το πορτραίτο ο Γιάννης Τσαρούχης το 1973, θα σκοράρει συνολικά 22 φορές, αλλά στο τέλος της περιόδου θα επιστρέψει στη Γαλλία.