ΑΠΟΕΛ: Η ιστορική πρόκριση στους «16» του Champions League

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011 ο ΑΠΟΕΛ πέρασε ως πρώτος στη φάση των «16» του Champions League.

ΑΠΟΕΛ: Η ιστορική πρόκριση στους «16» του Champions League

Μία από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές πορείες του κυπριακού ποδοσφαίρου χάραξε ο ΑΠΟΕΛ το 2011 στο Champions League. Στις 6 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς η ομάδα της Κύπρου γνώρισε την ήττα από τη Σαχτάρ με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους, αφού είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Σε εκείνο τον όμιλο, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε εντός έδρας τις Ζενίτ και Πόρτο με 2-1, ενώ έφερε εκτός έδρας ισοπαλίες και με τις τρεις ομάδες. Στη φάση των «16», αντιμετώπισε τη Λιόν. Παρόλο που ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας, κέρδισε στην έδρα του με το ίδιο σκορ και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης από την οποία αποκλείστηκε με δύο ήττες. Η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πορεία αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία του κυπριακού συλλόγου.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Μοράις, Γιάχιτς, Μαρσίνιο (60' Μπελαΐντ), Χαραλαμπίδης (77' Αντόρνο), Μαντούκα (68' Σολάρι), Τριστσόφσκι

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Χούμπτσμαν, Κούτσερ, Φερναντίνιο, Λουίζ Αντριάνο (73' Σελέζνιοφ), Ουίλιαν (84' Μορένο), Σέφτσουκ, Ντλαγκλας Κόστα (78' Εντουάρντο), Μκχιταριάν, Σρνα, Ρακίτσκι