Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε τον Μέσι

Στις 18 Οκτωβρίου του 2017 ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή βρέθηκε στο μυθικό «Καμπ Νου» για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι αλλά και του Ερνέστο Βαλβέρδε

Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε τον Μέσι

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 2017 όταν για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι, του Λουίς Σουάρες αλλά και του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχθηκε στο «Καμπ Νου» τον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-1-4-1. Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου και Κούτρης. Ο Σάσα Ζντιέλαρ ήταν μεταξύ άμυνας και κέντρου, μπαίνοντας πολλές φορές στα στόπερ και μπροστά του έπαιζαν οι Ζιλέ και Ρομαό. Ο Καρσελά άρχισε αριστερά, δεξιά ήταν ο Ανδρούτσος και ως «ψευτοεννιάρι», έπαιζε ο Οτζίτζα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος στάθηκαν άτυχοι, όταν μόλις στο 18’ ο Δημήτρης Νικολάου, σε προσπάθειά του να ανακόψει παράλληλη μπαλιά του Ντεουλοφέου, βρήκε την μπάλα «άτσαλα» και την έστειλε στα δίχτυα του Προτό.

Ο Πικέ χρειάστηκε το χέρι, για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για την Μπαρτσελόνα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και για τον λόγο αυτό αποβλήθηκε, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μία στατική φάση, ήταν εκείνη που έφερε στην Μπαρτσελόνα το δεύτερο γκολ της στο ματς. Σκόρερ ο Μέσι, στο 62’. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος από την αρχή του αγώνα δεν αντιμετώπισε τον σπουδαίο αντίπαλό του με φόβο, αλλά μόνο με σεβασμό, είδε την Μπαρτσελόνα να φτάνει γρήγορα στο 3-0, μόλις λίγα λεπτά μετά το 2-0. Σκόρερ, αυτή τη φορά, ο Λουκάς Ντίνιε.

Ο Λεμονής ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να διατηρήοσυν την αμυντική τους προσήλωση και να μην παρασυρθούν και ανέβουν αχρείαστα, δίνοντας περισσότερο χρόνο στο γήπεδο.

Λίγη ώρα μετά, ο Λεμονής έριξε στο ματς τον Φορτούνη, αντί του Βέλγου χαφ. Η διάταξη έγινε πιο καθαρή 4-2-3-1 και ο «Φόρτου» είχε την άνεση να κινείται πιο ελεύθερα. Απέμεναν περισσότερα από 15 λεπτά παιχνιδιού και ο Ολυμπιακός προσπάθησε, όσο αυτό ήταν δυνατό, να ανέβει μέτρα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ τελικά, στο 90ο λεπτό! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νικολάου με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για να μειώσει σε 3-1 φθάνοντας σε μια... εξιλέωση για το αυτογκόλ που είχε σημειώσει.

Φοβερή η παρουσία του κόσμου των Πειραιωτών κάτω από αδιάκοπη βροχή, φοβερή η στιγμή που φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Βαλβέρδε στο 73'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπούσκετς (80’ Γκόμες), Ινιέστα (67’ Ράκιτιτς), Σουάρεζ, Μέσι, Παουλίνιο, Ντελοφέου (46’ Μασεράνο), Ντιν, Ρομπέρτο, Ουμτιτί.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζντιέλαρ, Ρομαό, Ζιλέ (55’ Τζούρτζεβιτς), Ανδρούτσος, Καρσελά(65’ Πάρντο), Οτζίτζα (72’ Φορτούνης).

UEFA Champions League | Group Stage 2017-18 | MD3| 18.10.2017
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 3-1
Γήπεδο: «Camp Nou»
Σκόρερ: 18’ Νικολάου (αυτογκόλ), 61’ Μέσι, 64’ Ντιν / 90’ Νικολάου
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (ΣΚΟΤ)
Βοηθοί: Φράνσις Κόνορ (ΣΚΟΤ), Ντάγκλας Ρος (ΣΚΟΤ), Τζον Μπίτον (ΣΚΟΤ), Κέβιν Κλάνσι (ΣΚΟΤ)
Αναπληρωματικός: Ντάγκλας Πότερ (ΣΚΟΤ)
Κίτρινες: 11’, 42’ Πικέ / 31’ Ρομαό, 60’ Νικολάου, 90+1’ Ελαμπντελαουί
Κόκκινες: 42’ Πικέ (δεύτερη κίτρινη)
Δοκάρια: 25’ Παουλίνιο