Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (vid)

Σαν σήμερα το 2015 ο Ολυμπιακός νίκησε στο Λονδίνο την Άρσεναλ με 3-2. 

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (vid)

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο Λονδίνο την Άρσεναλ για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Με τον Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές με 3-2 γνωρίζοντας καθολική αποθέωση.

Όλα ξεκίνησαν στο 33' όταν με σουτ του Φελίπε Μπάρντο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο «Emirates». Οι «κανονιέρηδες» απάντησαν ένα λεπτό μετά με τον Γουόλκοτ, όμως αυτό δεν πτόησε τους Πειραιώτες.

Στο 40ο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ και ο Οσπίνα χωρίς να υπολογίσει καλά τη φάση υπέπεσε σε αυτογκόλ. Η Άρσεναλ στο 65' ισοφάρισε με τον Αλέξις Σάντσες, αλλά στην επόμενη ακριβώς φάση ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα, αυτή τη φορά με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκαμπριέλ, Κοσιενλί (57 Μερτεζάκερ) Μπεγερίν (85΄Κάμπελ), Εζίλ, Καθόρλα, Κοκελέν (60 Ράμσεϊ), Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Σεμπά (72 Ερνάνι), Πάρντο, Φορτούνης (86' Βούρος), Ιντέγιε (46 Φινμπόγκασον).