Η βραδιά που ο Τζιοβάνι…χάζεψε το ΟΑΚΑ (vids)

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1999 ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μόλντε για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν 3-1, σε έναν αγώνα όπου όλος ο κόσμος θυμάται την ντρίμπλα του Τζιοβάνι. 

Η βραδιά που ο Τζιοβάνι…χάζεψε το ΟΑΚΑ (vids)

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος Τζιοβάνι έχει προσφέρει στιγμές σπάνιας ομορφιάς στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Μία από αυτές ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου 1999, με τους Πειραιώτες να φιλοξενούν τη Μόλντε για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κερδίζει 3-1 στο ΟΑΚΑ με τον Βραζιλιάνο «μάγο» να σημειώνει δύο τέρματα και να δημιουργεί το τρίτο για τον Λουτσιάνο. Βέβαια όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο αλλά και εκείνοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα από την τηλεόραση, θα θυμούνται την αναμέτρηση με τους Νορβηγούς για τη φάση του 25ου λεπτού.

Ο Τζιοβάνι (νωρίτερα είχε ανοίξει το σκορ) δέχεται την πάσα από τον Βασίλη Καραπιάλη και με ένα άγγιγμα της μπάλας, ντριμπλάρει τον Φιόρτοφτ (ούτε που κατάλαβε τι έγινε) και σουτάρει απευθείας. Η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάκε, ο οποίος είχε μείνει «άγαλμα» κι εάν φυσικά πήγαινε στα δίχτυα δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το γκολ μπορεί να μην ήρθε για τον Ολυμπιακό και τον Τζιοβάνι αλλά όσοι έφευγαν τα μεσάνυχτα από το ΟΑΚΑ μετά το τέλος της αναμέτρησης, συζητούσαν όχι για το τελικό 3-1 αλλά τη φοβερή ενέργεια του Βραζιλιάνου.